Annonce
Struer

Hun åbner Gerda Garn igen

Gerda Henriksen genåbner Gerda Garn fredag den 4. oktober. Det sker i Østergade 8 i Struer. Foto: Allan Damgaard
Gerda Henriksen overtager garn-delen fra Hos Rikke, og det betyder, at hendes mangeårige butik, Gerda Garn, genopstår. Det sker i lokalet Østergade 8 i Struer, og det var netop her, Gerda Henriksen begyndte at sælge garn for 52 år siden.

Struer: Det er nogle uger siden, at Rikke Dons meddelte, at hun på grund af tiltagende smerter efter et trafikuheld ikke længere så sig i stand til at drive butikken Hos Rikke i Østergade i Struer. Hun ønsker derfor at sælge sin kombinerede garn- og børnetøjsbutik.

Nu har en "gammel" kending i Struers handelsliv så meldt sig på banen: Gerda Henriksen. Hun er måske bedre kendt som Gerda Garn, og det er netop butikken Gerda Garn, der genopstår. Det var tilbage i 2015, at Gerda Henriksen solgte Gerda Garn til Rikke Dons.

- Jeg åbner Gerda Garn i Østergade 8 i Struer, og der var én, der gjorde mig opmærksom på, at hun havde købt garn af mig i det lokale. Jeg havde nærmest glemt, at det faktisk var i netop dét lokale, jeg begyndte min butikskarriere med at sælge garn for 52 år siden. Den gang hed butikken Bay, og jeg var blot 17 år, da jeg begyndte i butikken. Jeg var lige gået ud af skolen og var allerede dengang meget interesseret i at strikke, fortæller Gerda Henriksen, der er opvokset i Struer.

Hun har købt selve garn-delen af Rikke Dons, der således stadig mangler at sælge børnetøjsdelen.

- Jeg åbner Gerda Garn fredag den 4. oktober, siger Gerda Henriksen, der siden hun solgte Gerda Garn til Rikke Dons har arbejdet 15-20 timer om ugen hos Rikke Dons.

I øjeblikket bliver lokalet Østergade 8 brugt som kontor.

Da Gerda Henriksen kom hjem og fortalte sin mand, Peder Nielsen, at hun genåbner Gerda Garn, blev hun mødt med en vis skepsis. Og det kan man godt forstå, for Gerda Henriksen gik faktisk ned med stress, da hun sidst havde Gerda Garn og endte med at sælge butikken til Rikke Dons.

Annonce

Da Rikke Dons desværre var nødsaget til at sælge, vidste jeg, at jeg skulle på banen igen. Ellers vil jeg bare komme til at gå derhjemme og kede mig.

Gerda Henriksen, der genåbner Gerda Garn

Succes endte med stress

- Men der er tale om en ny situation i dag, og jeg har for eksempel sagt, at jeg kun vil arbejde i dagtimerne. Der bliver ikke noget med, at jeg skal arrangere strikkekurser om aftenen. Jeg håber, at butikken kommer til at kunne tilbyde kurser til vores kunder, men det bliver ikke med mig som underviser. Det har jeg lovet min familie, siger Gerda Henriksen.

Hun gik rent faktisk ned med stress på grund af sin egen succes tilbage i 2015. Her havde hun nemlig rykket butikken Gerda Garn hjem til privaten lidt uden for Paris - altså den lokale udgave af den franske hovedstad. Her var det meningen, at hun skulle trappe ned med garnsalget og samtidig hjælpe gemalen lidt med opgaverne i Struer Telt- og Serviceudlejning.

Men i stedet blev hun overrendt af kunder, der var begejstrede for det nye Gerda Garn i landlige omgivelser.

- Kunderne var vilde med stedet, og der kom busser med kunder langvejs fra. Jeg bagte kager, så der altid var kaffe og kage til kunderne, og jeg arrangerede kurser i massevis. Jeg kunne ikke sige nej til opgaverne. Men det blev for meget for mig til sidst, og det var derfor, at jeg solgte til Rikke Dons, siger Gerda Henriksen.

Klar til nyt kapitel

Nu er handlen så gået den modsatte vej.

- Da Rikke Dons desværre var nødsaget til at sælge, vidste jeg, at jeg skulle på banen igen. Ellers vil jeg bare komme til at gå derhjemme og kede mig. Min mand har masser af opgaver i sit firma, og børnene er travlt optaget af deres gøremål. Jeg skal have noget meningsfuldt at give mig til, siger Gerda Henriksen, der jo egentlig er blevet pensionist, men stadig har masser af energi og overskud til at drive sin egen butik.

- Jeg har fået mange positive reaktioner på, at jeg genåbner Gerda Garn, siger Gerda Henriksen.

Det er 45 år siden, hun åbnede første gang åbnede Gerda Garn. Butikken har haft forskellige placeringer i Struer, og Gerda Henriksen har også haft en periode, hvor hun lavede noget andet. Men nu er hun klar til at skrive et nyt kapitel med Gerda Garn.

I øvrigt er landstedet i Paris solgt, og Gerda Henriksen og Peder Nielsen bor fast i deres sommerhus i Toftum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce