Erhverv

Hun bliver børnenes direktør

Tidligere minister Charlotte Sahl-Madsen er opvorkset i Holstebro og flyttede for få år siden til Staby. Nu skal hun være direktør for Børnenes Hovedstad i Billund. Arkivfoto: Morten Stricker

Charlotte Sahl-Madsen, der er tidligere minister og bor i Staby, skal være direktør for "Børnenes Hovedstad" i Billund.

STABY: Charlotte Sahl-Madsen skal være ny direktør for Børnenes Hovedstad i Billund - og dermed skal hun løfte Lego Fondens og Billund Kommunes fælles projekt, hvor et laboratorium er bygget op om børns leg, læring og kreativitet. Og med praktisk forskning på børnenes præmisse. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

52-årige Charlotte Sahl Madsen er født og opvokset i Holstebro, og fra 2010-2011 var hun konservativ videnskabsminister. Forinden var hun fra 2000-2004 udviklingschef hos Lego, og derefter var hun i seks år direktør for Danfoss Universe.

Siden 2011 har hun haft forskellige bestyrelsesposter og arbejdet med forskellige kulturprojekter - og med store planer først ved Nørre Vosborg og senere på Slagteriet i Holstebro. Charlotte Sahl-Madsen fortæller i en e-mail, at Kunst, Arkitektur og Filosofiprojektet (også kaldet KAF) er opdelt i facer, hvor forskningen nu prioriteres, så det kan danne fundament for et udstillingssted. Alle KAF-aktiviteterne ligger i en forening, som hun er formand for.

Charlotte Sahl-Madsen flyttede for nogle år siden sammen med illustrator og forfatter Jens Overgaard Christensen i et hus i Staby, hvor hun er faldet til ro i det vestjyske landskab, som hun før har fortalt.

Målet med Børnenes Hovedstad er, at det skal være en international rollemodel, der på én gang kan gøre noget for børn og deres leg og læring i hele verden og skabe en attraktiv by i Jylland, hvor folk drømmer om at arbejde og flytte til.

- Jeg er totalt forelsket i visionen om at tage udgangspunkt i børns leg og kreativitet. Det er både smukt og ambitiøst at ville gøre Billund til den mest attraktive og inspirerende børneby i hele verden, siger Charlotte Sahl-Madsen i pressemeddelelsen.

Det fælles selskab Børnenes Hovedstad A/S blev etableret i 2012 og antallet af projekter lokalt og nationalt er siden vokset støt. Og nu skal visionen løftes til globalt niveau, så Billund både kan blive et eksperimentarium og en global inspirator. Visionen om Billund som Børnenes Hovedstad er blandt andet skabt af LEGOs ejer Kjeld Kirk Kristiansen og udspringer af et grundlæggende syn på børn som rollemodeller og legens afgørende betydning, står der i pressemeddelelsen.

I stillingen som direktør for "Børnenes Hovedstad" i Billund afløser Charlotte Sahl-Madsen i øvrigt Mette Højborg, der for nylig blev ansat som kultur- og erhversdirektør i Holstebro Kommune.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu kan nye elever blive kørt til og fra friskole

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce