Annonce
Holstebro

Hun solgte sine tøjbutikker - og nu har hun åbnet en ny

Helle Stistrup har åbnet sin nye butik, Baghuset. Foto: Johan Gadegaard
56-årige Helle Stistrup vil med sin nye forretning, Baghuset, gøre sit for at udnytte miljøet ned mod åen midt i Holstebro.
Annonce

Holstebro: Hun har aldrig skrevet en jobansøgning, og hun har aldrig været i tvivl om, hvad hun skulle beskæftige sig med i sit arbejdsliv, nemlig tøj.

Lige siden hun som en stor skolepige fik et efter-skole-job hos Miss O i Holstebro, har den nu 56-årige Helle Stistrup solgt modetøj til kvinder, men i sommer følte hun, at hun efter mere end 30 år i branchen havde brug for et break.

- Ikke fordi jeg var blevet træt af tøjbranchen, men fordi jeg tænkte, at jeg bare ville gå og hygge mig lidt med familien og det lille, nye barnebarn, fortæller Helle, der i sommer valgte at sælge sine fem Vero Moda-butikker.

- Men så var det, at jeg forelskede mig i det store hus nede ved åen, siger Helle og fortæller, at det egentlig var hendes mand, Torben Stistrup, der skubbede lidt på for, at parret skulle ind og se huset på adressen Grønsgade 2, der havde stået tomt i et par år.

- Han var bange for, at jeg ikke kunne få tiden til at gå, forklarer Helle, der blev betaget af den sjæl og atmosfære, der var i huset i tre plan.

- Jeg har altid haft en passion for ting med sjæl i, forklarer hun.

For at gøre en lang historie kort blev lejekontrakten underskrevet i september, og den 27. november åbnede Helle Stistrup sin nye forretning, som hun har givet navnet Baghuset. Butikken ligger nemlig på bagsiden af gågaden ned mod åen.

- Området ned mod åen udnytter vi for lidt. Det er jo et fantastisk miljø, og en å tiltrækker jo altid folk, siger butiksindehaveren, der håber på, at placeringen af den nye forretning kan være med til at gøre området ned mod Storåen mere aktivt.


Området ned mod åen udnytter vi for lidt. Det er jo et fantastisk miljø, og en å tiltrækker jo altid folk.

Helle Stistrup, butiksindehaver


Annonce

Selvstændig i Lemvig

Helle er en rigtig holstebropige, og hun har altid boet i sin fødeby.

Hendes far var smed, og en dag han var inde i Miss O for at klare en smedeopgave, spurgte han, om de ikke kunne bruge hans datter, som interesserede sig meget for tøj.

Det kunne de.

Fritidsjobbet førte til en læreplads i det, der dengang var en af byens førende butikker.

- Dengang jeg arbejdede hos Miss O, fik jeg ikke udbetalt ret meget af min løn, konstaterer Helle med et smil som svar på journalistens spørgsmål, om hun har et bugnende klædeskab derhjemme.

- I dag er jeg nok lidt mere mådeholden, og jeg har også fundet min egen stil, tilføjer hun.

I sin nye butik har Helle Stistrup blandt andet indrettet en café, der står klar til at åbne, når coronarestriktionerne tillader det. Foto: Johan Gadegaard

Efter hun havde fået svendebrevet i hånden, blev Helle selvstændig med egen butik i Lemvig. Tøjkoncernen Bestseller fik et godt øje til Helle, og hun overtog først en af koncernens butikker i Fredericias som franchisetager. Og det blev til flere.

- Da jeg havde flest, havde jeg ti Vero Moda og Only-butikker i Fredericia, Thisted, Skive og Holstebro og så Butik Helle i Lemvig, fortæller Helle, der havde 27 fastansatte og flere løstansatte til at hjælpe med at drive forretningerne.

- Det var fantastisk, siger hun om tiden med mange butikker.

I sommeren 2019 valgte hun og hendes mand efter 34 år at lukke forretningen i Lemvig, og i sommer solgte hun altså også de sidste butikker for at vende til et nyt blad i karrierebogen.

Annonce

Butik med café

Og nu er Helle Stistrup altså forretningsindehaver igen, og dermed har hun fået mulighed for at starte helt forfra med sin helt egen forretning.

- Jeg vil gerne skabe en anden type butik, end hvad der ellers ligger i gågaden, siger Helle Stistrup, der sælger modetøj, bolig-interiør og accessories som for eksempel sko.

Der er kun to af de tre planer, der endnu er taget i brug i det 500 kvadratmeter store lejemål. På lønningslisten står Bodil Petersen og Marianne Bæk Jensen. De tre har været veninder og kolleger gennem de seneste 30 år.

- Vi kender hinanden rigtigt godt. Vi er tre forskellige typer, og det er en fordel, mener Helle.

I et hjørne er der indrettet en café, som åbner, når restriktionerne lempes.

Og nej, det er ikke et godt tidspunkt at åbne en butik midt i en coronakrise, men for hende gjaldt det også om at komme i gang og få julehandlen med.

- Det har været et turbulent år i forvejen, og nu tager jeg en dag ad gangen, fortalte Helle Stistrup på den sidste handelsdag inden jul, hvor hun og mange andre forretninger måtte lukke ned på grund af coronarestiktionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce