Annonce
Mærkedage

Hun trives bedst når pulsen er i top

Selv om Gitte Karlshøj 14. maj runder de 60 år, betyder det ikke et farvel til løb. En dag uden løb er nemlig en dårlig dag for den tidligere eliteløber med et væld af mesterskaber i bagagen. (Arkivfoto fra 2013) Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Med flere verdensrekorder kunne Gitte Karlshøj læne sig tilfreds tilbage, men det gør hun ikke. Karlshøj har det bedst med løbeskoene på. 14. maj fylder hun 60.

60 år: Gitte Karlshøj har bentøjet i orden, og når hun først sætter i gang, løber hun fra de fleste.

Faktisk har hun sat flere både danmarks- og verdensrekorder gennem sin karriere som eliteløber, hvor hun har foretrukket at kaste sig ud i distancer over 800 meter.

Tirsdag den 14. maj fylder Gitte Karlshøj 60 år, og selv om karrieren er sat på vågeblus, står løbeskoene stadig fremme.

- For mig er en dag uden løb en skidt dag. Jeg har det absolut bedst, hvis jeg kan komme ud og løbe, være i gang fysisk og bare være i skoven eller ved vandet.

- Når jeg er i naturen, oplever jeg en vis ro, og jeg kan se årstider skifte, siger Gitte Karlshøj.

De seneste år har hun skåret ned på sine forskellige arbejdsopgaver for i stedet at omfavne en hverdag som livsnyder.

Med færre forpligtelser i hverdagen har hun fået plads til at fylde dagene med det, hun virkelig holder af - naturen og motion.

- Jeg har valgt at have mere frihed til at kunne rejse sydpå i den kolde del af året, så jeg kan være mere udenfor. Og så er jeg flyttet til Middelfart for at være i nogle naturskønne omgivelser.

Som livsnyder har hun også føjet flere typer af motion til sit repertoire. Foruden løb kaster hun sin kærlighed på cykling og ror også kajak nær sit nye hjem i det fynske.

Gitte Karlshøj har siden 1997 været gift med Jens Wørzner, der er tidligere danmarksmester i maratonløb. Når Karlshøj tirsdag runder de 60, fejrer de det med at udforske Skotlands vilde natur til fods.

- Vi skal vandre og løbe forskellige steder i Skotland. Der er meget vild og anderledes natur, som jeg gerne vil over og opleve igen, siger hun.

Karlshøj er et løbeikon, der som den eneste er blevet danmarksmester på samtlige distancer fra 800 meter til maraton.

De seneste løberekorder, hun har sat, var i 2009, hvor hun sprintede sig til fire verdensrekorder ved Grand Masters for kvinder over 50 år.

Det gjorde hun på distancerne 1500 meter, tre kilometer, fem kilometer og ti kilometer. I dag løber hun stadig konkurrencer, selv om det kun er få udvalgte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce