Annonce
Lemvig

Hunde skal på pension - bibliotek søger nye læsehunde

Vigga har i sin karriere blandt andet hjulpet Lucas Sørensen til at blive en bedre læser. Nu er Vigga blevet pensioneret, og Lemvig Bibliotek leder efter en afløser som læsehund. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lemvig: Det er skiftetid på biblioteket i Lemvig.

Den ene af bibliotekets to læsehunde er gået på pension, og den anden nærmer sig pensioneringen. Derfor er Lemvig Bibliotek gået i gang med at søge efter en læsehund, der kan tage over efter Milo og Vigga, der har udtjent deres værnepligt.

En læsehund kan være med til at gøre livet lidt lettere for børn, der har problemer med at læse. Ideen bag projektet er, at en hund ikke griner, hvis man går i stå eller læser forkert, og det giver tryghed hos barnet. Et forløb strækker sig over seks møder med hund, ejer og barnet på biblioteket i Lemvig, hvor der læses i en lille halv time og hygges med hunden

- Vi håber, at nogen har tid og lyst til at melde sig, for vi kan se, at det gør en kæmpe forskel for langt de fleste af de børn, der har haft et forløb med vores læsehunde. Fra nærmest ikke at kunne læse, kan flere af dem nu følge med resten af klassen og har faktisk lyst til selv at læse bøger, siger bibliotekets kommunikationsmedarbejder Sofie S. Yderstræde i en pressemeddelelse.

Lemvig Bibliotek begyndte med ordningen for to år siden, hvor Milo og Vigga var de første to læsehunde. Siden har fem-seks børn været gennem forløbet på biblioteket.

Projektet er ulønnet, men er med til at gøre en stor forskel for børn, der har svært ved at læse. For at komme i betragtning som læsehund kræver det, at hunden skal være fyldt et år og være sund og rask. Den skal være venlig, rolig og lydig, mens race og størrelse ikke betyder noget.

Ejeren skal have en ren straffe- og børneattest og kunne afse en times tid en gang om ugen eller hver anden uge på biblioteket.

Foreningen Læsehunde, der står bag projektet i samarbejde med Lemvig Bibliotek, byder på et kursus i Viborg 9. november. Er man interesseret i at stille med en læsehund, er der ansøgningsfrist via www.laesehunde.dk 12. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Skoleleder sagde farvel i Ramme

Annonce