Annonce
Holstebro

Hundene bliver også hjemme i år: Det giver ikke mening at holde åbent for tre hunde

Der har ikke været mange hunde at passe hele foråret, og selvom der nu er åbnet meget op for rejseaktiviteten, får Mejdal Hundekennel langt fra fyldt alle sine bokse op, og har allerede nu også besluttet at reducere åbningsperioderne i 2021. Genre/Arkivfoto: Jacob Schultz
Langt færre skal have passet hund i sommerferien, og det rammer pensionerne. Til gengæld har der været rift om hvalpene. Måske for meget.
Annonce

Nordvestjylland: Alle bokse står tomme. Der er plads til 100 hunde, men lige nu er der ingen.

Mejdal Hundepension har været lukket siden 1. juni.

- Vi fik massive aflysninger, da Danmark lukkede ned i marts og lukkede pensionen. Så åbnede vi igen 1. maj, men havde ikke ret mange hunde, så vi lukkede igen 1. juni. Det giver ikke mening at holde åbent for tre hunde, fortæller Iris Amstrup, der driver hundepensionen, der er godkendt til godt 100 hunde sammen Steffen Gade Søndergaard.

Og selvom Udenrigsministeriet nu ændrer rejsevejledningerne fra 27. juni, så danskerne alligevel må holde sommerferie i stort set alle lande i Europa, er der intet, der tyder på, at forårets indtægtstab kan indhentes.

- Vi har for 200.000 kroner færre bestillinger i juli, fortæller Iris Amstrup, og tilføjer:

- Heldigvis lever vi af andre ting end kun hundepensionen.

Iris Amstrup og Steffen Gade Søndergaard udstykker byggegrunde i Tingager Enge og importerer savværk fra Polen; den sidste forretningsidé opstod lidt tilfældigt, da familien selv stod og manglede en hel træstamme og tænkte, at det var der måske også andre, der gjorde.

Annonce

Det sagde bang

Hos Holstebro Hundepension, der er en lille pension med 13 bokse, har man svært ved at forestille sig, at rejselysten kommer tilbage på samme niveau de næste par år, og har allerede besluttet at skære i åbningstiden og kun holde åbent i udvalgte perioder af 2021.

I Lemvig har David Johannes Øbro-Hansen valgt at holde sin hundepension åbent. Lige nu har han fire hunde inde, mod normalt 11 på dette tidspunkt.

- Da nedlukningen blev meldt ud, sagde det bang. Alt blev aflyst i marts, og der var også en del aflysninger i sommerferien, fortæller indehaveren af Lemvig Hundepension.

I slutningen af maj er det begyndt at komme igen.

- Jeg har næsten fuldt booket i industriferien, så sommerferien bliver næste normalt, siger David Johannes Øbro-Hansen, der i tillæg til pensionen også har hundesalon, webshop og opdræt af de to hunderacer Basset Hounds og Ruhåret Fox Terrier.

Annonce

Jeg-keder-mig-behov

Men mens der har været stille i hundepensionerne, så har der været run på hundekennelerne. Måske for meget, frygter David Johannes Øbro-Hansen, der har været opdrætter i 16 år.

- Jeg har fået flere henvendelser om hvalpekøb end normalt for denne tid af året, og jeg frygter, at der, når vi kommer om på den anden side af coronaen, er nogen der har fået købt sig en hvalp ud fra et jeg-keder-mig- behov - og uden at tænke over konsekvenserne - at en hund har man de næste ti år, siger indehaveren af Lemvig Hundepension og RedCorner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce