Annonce
Lemvig

Huse skal stå på pæle

Den nye lokalplan, der omfatter arealet indenfor den røde, stiplede linje, vil gøre det muligt at opføre syv huse på arealet. Illustration: Lokalplanforslaget / Lemvig Kommune

Et nyt sommerhusområde på Remmerstrand kan som noget helt nyt komme til at stå på pæle for at klare sig mod oversvømmelser

Annonce

Remmerstrand: Mens nogle laver kystsikringer eller strandfodringer, så er Lemvig Kommune nu på banen med en helt ny type sikring af sommerhuse.

Teknik- og miljøudvalget godkendte mandag et lokalplanforslag, der gør det muligt at bygge sommerhuse på pæle.

- Det er et spændende forslag til at tage området i brug - og så bliver det huse, der undgår klimaudfordringer gennem pælefundering. Det glæder vi os til at se, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Der er dog et stykke vej endnu, inden planen kan realiseres. Forslaget skal først en tur gennem byrådet og derefter i en ekspreshøring på fire uger, inden det kan endelig vedtages.

Lokalplanen er blevet til i et tæt samarbejde med erhvervsmanden Torben Ingerslev, Struer, der har fået øje på det meget specielle område ved Remmerstrand. Her ligger en grund, der i forvejen er udlagt til sommerhusbebyggelse, men i snart 40 år har der ikke været interesse for at købe en grund på stedet.

Arealet på Remmerstrand blev allerede i 1980'erne udlagt til sommerhuse. Lokalplanen beskriver dog små grunde og små huse, hvilket dengang var de mest efterspurgte. I dag går trenden i retning af større huse og større grunde. Det har Lemvig Kommune anerkendt, og det er også Torben Ingerslevs planer. Han har fået forkøbsret på området på betingelse af, at der kan laves en ny plan, der gør det muligt at bygge færre huse, men til gengæld på større grunde. Da der i forvejen ikke har været interesse for de små grunde, har kommunen accepteret at lave en ny lokalplan, og det er den, der nu er på trapperne.

Lokalplanen er blevet til i et samarbejde med Torben Ingerslev. Et af de springende punkter i lokalplanen har netop været, hvordan man sikrer sommerhusene mod de gentagne oversvømmelser af området, og det bliver nu løst ved hjælp af pæle. I alt bliver der plads til syv huse på grunden, der skal opføres på pæle i en højde af kote 2,5. Det vil ikke blot sikre mod oversvømmelse, men også gøre det unødvendigt at regulere terrænet.

Lokalplanen vil netop forsøge at skabe et naturområde præget af den eksisterende vegetation, men med simple grusveje, grusbelagte p-arealer samt lette bygninger. Blandt andet skal husene fremstå åbne og uden opdeling med hegn, hække eller andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce