Annonce
Læserbrev

Husk rastepladserne i forhandlingerne

Foto: Lasse Hyldager/Itd

Debat: Torsdag den 8. april offentliggjorde regeringen sit længe ventede udspil til en ny samlet infrastrukturplan. Set med transporterhvervets briller er det et godt udspil, der på flere områder vil afhjælpe de massive trængselsudfordringer, erhvervet gennem lang tid har oplevet og advaret om.

Det gælder særligt på det store motorvejs-H, hvor det er glædeligt, at regeringen har foreslået en udvidelse af E20 syd om Odense og på E45 i Østjylland. Men der er også en række andre vejinvesteringer, som der er grund til at glæde sig over.

Midt i glæden er der dog én ting, man som transportvirksomhed må spejde efter i aftalen;  nemlig flere rastepladser.

Annonce

l takt med de stigende trafikmængder på statsvejnettet er presset på rastepladserne også steget voldsomt. Det gør det svært for den enkelte chauffør at finde et sted, hvor han kan holde sine lovpligtige hvil. Det er stressende og bidrager til at skabe et dårligt arbejdsmiljø for de mange chauffører, og derfor skal der investeres i udbygning af rastepladskapaciteten, så den kommer til at følge udviklingen i trafikvæksten.

Heldigvis behøver det ikke at være hverken dyrt eller besværligt at få taget hul på at øge kapaciteten.

Vejdirektoratet lavede i 2018 et forslag til en markant udvidelse af kapaciteten på 21 centralt beliggende rastepladser på statsvejnettet. Undersøgelsen viser således, at man for 180 mio. kr. vil kunne øge kapaciteten med yderligere 484 lastbilparkeringspladser.

Det er en billig og omkostningseffektiv investering, som vil kunne gøre en stor forskel for den enkelte chauffør. Derfor skal der fra ITD lyde en stærk opfordring til politikerne om at finde forslaget frem, når de om kort tid skal til forhandlingsbordet hos transportministeren.


Det gør det svært for den enkelte chauffør at finde et sted, hvor han kan holde sine lovpligtige hvil. Det er stressende og bidrager til at skabe et dårligt arbejdsmiljø for de mange chauffører

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce