Annonce
Erhverv

Hvad blev der af cyklen uden kæde? Sidste uge bød på afgørende nyt

På en almindelig cykel i dag overfører man kraft fra pedalerne til baghjulet ved hjælp af en kæde, for- og bagskifter. Ceramicspeeds nye cykel uden kæde skulle have elimineret begge dele og reduceret friktionen 25 procent i forhold til det mest effektive, der findes i dag, har Martin Banke, direktør for cykelsport-afdelingen hos Ceramicspeed, tidligere fortalt. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er tre år siden, Holstebro-virksomheden Ceramicspeed præsenterede sin nye opfindelse. I dag ses den i Facebook-videoer 30 millioner gange - og snart også på gaden.

Holstebro: Den er mere aerodynamisk.

Den er lettere.

Den er billigere at lave.

Annonce

Den byder ikke på fedtede olierede kæder. Og dermed heller ingen kæde, der pludselig hopper af.

Kort sagt er den som intet andet, vi har set.

Men hvorfor cykler vi så ikke alle rundt på en kædeløs cykel fra Ceramicspeed?

For tre år siden præsenterede virksomheden fra Holstebro cyklen, der skal revolutionere en branche, hvor der ikke er sket noget så banebrydende nyt i 100 år.

Siden er cyklen måske set i en flygtig Facebook-video, men ikke på gaden. Skulle man derfor formode, at ideen om en kædeløs cykel, kaldet Driven, ikke holdt vand og derfor var gået i sig selv igen, må man tro om, understreger Martin Banke, der er direktør for cykelsport hos Ceramicspeed.

Cyklen er på vej, og i den forgangne uge blev der taget et ordentligt tråd i pedalerne i bestræbelserne på at komme helt ud over rampen og hjem i folks garager.

- De første cykler med Driven kunne komme på markedet i 2024 i relativt lille skala, og derfra vil det så skalere sig op, siger Martin Banke.

Der findes både denne aerodynamiske udgave af Driven, og derudover vil der også komme cykler i alle mulige andre afskygninger, når den kædeløse cykel kommer i handlen. Foto: Allen Krughoff

Ceramicspeed-cyklen er frem for en kæde udstyret med en aksel og keramiske kuglelejer. Systemet er udviklet af firmaets amerikanske afdeling i samarbejde med studerende fra University of Colorado. Det er også i byen Boulder i Colorado, hvor der i øjeblikket arbejdes på en sidste fase inden en bred udgivelse af cyklen, og i sidste uge tilbød man eksterne investorer at deltage og dermed få cyklens udvikling til at accelerere.


Vores landingpage for Driven på vores hjemmeside er konstant en af de mest besøgte sider, og når medier som Mashable poster noget - som de for øvrigt gør, uden at vi på nogen måde har promptet det - så går det straks viralt.

Martin Banke, direktør for cykelsport hos Ceramicspeed.


Efter knap tre dage var loftet nået, og investorer kan nu kun komme på en venteliste.

Når medier poster, går det viralt

- Vi har de relevante patenter og tekniske løsninger, men de skal nu skaleres op fra prototyper til masseproduktion. Der er ikke én specifik hurdle, som vi kan pege på - at det er bare den, vi skal løse - men mere et spørgsmål om at forfine, teste og dokumentere det, som vi allerede har udviklet, siger Martin Banke.

Ceramicspeeds opfindelse oplever interesse fra både investorer og på sociale medier. Underholdnings-kanalen Mashable delte for nylig en video af cyklen. Den er set flere end 30 millioner gange på Facebook. Foto: Jesper Grønnemark

Investorernes interesse bekræfter det, som Ceramicspeed allerede har mærket på eksempelvis sociale medier: Nysgerrigheden omkring Driven og cyklen uden kæde.

For nylig lagde underholdningssitet Mashable en video op af cyklen på Facebook. I øjeblikket er klippet set mere end 30 millioner gange.

- Vi har i høj grad kunnet mærke, at kendskabsgraden til Ceramicspeed-brandet er steget markant globalt. Vi får henvendelser fra hele verden på Driven hver uge, og i forhold til vores eksisterende kerneforretning kan vi også mærke, at flere har fået øjnene op for Ceramicspeed generelt. Vores "landingpage" for Driven på vores hjemmeside er konstant en af de mest besøgte sider, og når medier som Mashable poster noget - som de for øvrigt gør, uden at vi på nogen måde har promoveret det - så går det straks viralt, siger Martin Banke.

Ceramicspeed, der er grundlagt af Jacob Csizmadia i Holstebro, har specialiseret sig i fremstilling af keramiske kuglelejer.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce