Annonce
Holstebro

Hvad fik kommunen for 965.000 konsulent-kroner?

Timaside om det nye rådhus.
Holstebro Kommune har brugt næsten en million kroner på konsulenter til vurdering af sociale sager. Men hvad de har sparet, ved politikerne ikke.
Annonce

Holstebro: Mens Holstebro kommunen kan svare ganske præcist på, at den har overholdt alle regler og ikke har lavet ulovlig myndighedsoverdragelse til to konsulentfirmaer, der skulle undersøge, om der var besparelser på det specialiserede socialområde, så er det uklart, hvad kommunen har fået for pengene til de to firmaer.

Af et svar til Ankestyrelsen om kommunens brug af de to konsulentvirksomheder, der blev aflønnet efter den kritiserede "no cure no pay model" ( ingen kur - ingen betaling red.), fremgår det, at kommunen forventer en betaling til firmaerne på 965.000 kroner.

- Jeg kan ikke på stående fod svare på, hvad vi har sparet ved at bruge de to virksomheder, siger formand for social og sundhedsudvalget Jens Kristian Hedegaard (V).

Han understreger, at svaret til Ankestyrelsen handler om, hvorvidt der er foregået en myndighedsoverdragelse til de to konsulentvirksomheder - og ikke om økonomien.

Bør I ikke vide, hvad I har fået for pengene?

- Det gør vi også. Jeg kender bare ikke lige tallet. Det har jeg nu bedt om at få, siger Hedegaard.

Heller ikke SF's Karsten Filsø, der også sidder i social og sundhedsudvalget, kan svare på, hvor stor en besparelse, kommunen har fået for de 965.000 kroner, som kommunen forventer at skulle betale de to firmaer:

- Noget har vi sparet. Men jeg kan ikke lige sige hvor meget. Det er ikke det, som vi har behandlet i forbindelse med svaret til Ankestyrelsen.

Men er det ikke relevant, om I har sparet tre millioner kroner, eller om I har sparet tre kroner?

- Bestemt. Og når vi får det tal, så er det bestemt heller ingen hemmelighed, siger Karsten Filsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kommunen skærper restriktionerne

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Annonce