Annonce
Lemvig

Spørgsmål om alternative behandlere i akut- og sundhedshuset: Hvad med kærlighedsklinikker...

Ved borgermødet arbejdede man i grupper med deltagelse også af politikere og embedsmænd, så alle bidrag er formidlet videre. Foto: Lars Kamstrup
Spørgsmålet om alternative behandlere i det kommende sundhedshus gav aftnens største underholdning
Annonce

Lemvig: Det var seriøse spørgsmål, der blev behandlet på borgermødet, men det største grin fra salen kommer efter spørgsmålet om, hvad man siger til, at der kan være alternative behandlere i akut- og sundhedshuset.

Den første morskab kom fra salen lige efter spørgsmålet, fordi den sygeplejefaglige chef ved Hospitalsenheden vest, Ida Götke, tydeligvis ikke lige vidste, hvad hun ville svare. Det gav en lang betænkningstid, inden embedsmanden kom med politiker-svaret: Det må vi tage en beslutning om...

Hun kom så dog ind på, at det er en problemstilling, der tydeligvis er en udfordring andre steder, hvor det sundhedsfaglige personale skal tage stilling til det.

- Der er for eksempel akupunktører, der hjælper mange mennesker. Men hvor rummelige er vi over for forskellige alternative behandlere, spurgte hun.

Formanden for Lemvig Kommunes social- og sundhedsudvalg, Gunnar Lisby Kjær (V), var i første omgang mere klar i spyttet, da han var åben over for, at forskellige behandlere kunne leje lokaler i et sundhedshus.

- Jeg mener, det giver god mening, at der ikke kun er et sundhedsfagligt personale i traditionel forstand. Men vi skal naturligvis diskutere med regionen, hvad det er, vi kan acceptere, og jeg er åben over for forskellige behandlere, som jo er liberale erhverv.

Så var Ida Götke kommet sig lidt og kunne ikke lade være med at drille Lemvig-formanden.

- Hvad så med det, man kan kalde for kærlighedsklinikker. Det er jo da i høj grad et liberalt erhverv...

Inden morskaben havde lagt sig i salen, og Gunnar Lisby Kjær fik svaret på den, sagde formanden for regionens udvalg for almen praksis, Annette Roed det, som man nok kan sige var dækkende for panelets indstilling til alternative behandlere i et sundhedshus.

- Der skal være et samarbejde i akut- og sundhedshuset tværfagligt. Det kræver en respekt for hinandens arbejde, hvis det skal give mening, så det vil kræve alternative behandlere med et bevis for, at de er godkendt fagligt, og at man så kan stole på hinanden. Ellers vil det ikke fungere. Det går ikke med hokus-pokus eller woodoo.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Der var den forsvundne flise

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Fire sigtelser til knallertkører

Annonce