Annonce
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

Annonce
Jette Rebbe, 54 år, Mejerist- Jeg synes, det er godt, der er fokus på det her. Jeg synes måske bare, at man burde være kommet frem med det lidt tidligere. Jeg har heldigvis aldrig selv oplevet noget, og det er heller ikke sådan, at jeg kommer til at gøre nogle ting anderledes eller tænke på en anden måde på grund af debatten.
Camilla Larsen, 39, studerende- Det har taget lidt overhånd, synes jeg. De, der er blevet krænket, bliver lidt tilsidesat, føler jeg. Det er meget fokus på en hånd på låret for mange år siden, men jeg kender nogen, som har været udsat for noget, der var voldsommere, og den slags bliver fokus fjernet fra.
Gitte Stoksbjerg, 47 år, studerende- Der er jo helt sikkert folk, der bliver krænket, men i nogle af sagerne, der har været fremme, synes jeg ikke, det lyder som voldsomme krænkelser. Og jeg synes faktisk bare, at det lyder som en fyr, der har lagt an på en kvinde, men er blevet afvist. Jeg kan godt frygte, at det i fremtiden bliver sådan, at mænd ikke tør lægge an på kvinder, fordi de er bange for at komme galt afsted.
Hjørdis Johannesen, 26, studerende- Det er godt, der er fokus på problemet, synes jeg. Men jeg synes måske også, at det er kørt lidt for meget op, og jeg føler, at fokus er blevet fjernet fra de personer, der virkelig har været udsat for krænkelser. Jeg synes måske også, at man skulle være kommet frem med det lidt tidligere.
Izabella Petersen, 28, studerende- Jeg synes lidt, at der bliver for meget fokus på selve skandalerne ved højtstående politikkere, og at det overskygger det store problem, og de situationer der virkelig har haft betydning for de krænkedes liv. Så jeg synes jo, at det er godt med fokus på problemet, jeg synes bare det er blevet lidt for opreklameret.
Sidse Pallesen, 19, studerende- Det er rigtig godt, at der er kommet gang i debatten, men jeg synes, det er ærgerligt, at Sofie Linde var nødt til at komme på banen, før alle andre kom frem med deres. Så debatten er god, men med måden det sker på, kan man frygte, at mænd føler, at de ikke må gøre noget, fordi de er nervøse for at blive anklaget for krænkelse, og det er synd.
Nadja Kruse Sørensen, 20, studerende- Jeg synes, det er rigtig godt, at kvinderne kommer frem med sagerne. Jeg synes bare, det er lidt for sent. Man kunne have håbet, at det var kommet tidligere, for så havde det også haft mere betydning, føler jeg. Man kan godt komme til at tænke, at det måske ikke har påvirket dem så meget, når det først kommer frem nu.
Pernille Spang, 22, studerende- Jeg har lidt blandede følelser med det. Jeg synes jo, man skal stå frem, og det er flot, at kvinderne tør det. Men det er måske lidt for sent, når det er efter mere end ti år. Man risikerer lidt, at det bliver påstand mod påstand, og så kan det gå ud over de forkerte. Men man kan da håbe, at den her debat får folk til at komme frem, når tingene sker.
Cecilie Mose, 19, studerende- Jeg forstår ikke, at det først kommer frem nu. Det var åbenbart nødt til at være på tv først. Men det er godt, at det nu er kommet frem, for debatten er vigtig. Men man skal også passe på, at man ikke stopper helt med at leve som før, fordi man er bange for at blive anklaget for noget.
Katja Volder, 41 år, arbejder på Arla- Jeg synes, det er ved at blive lidt plat faktisk. De mindre sager hos kendte personer kommer til at fjerne lidt af fokus fra de større sager, hvor folk virkelig har oplevet overgreb. Hvis en hånd på låret for ti år siden er blevet opfattet som en krænkelse, skulle man måske være kommet frem med det lidt tidligere.
Pia Mikkelsen, 57 år, folkeskolelærer- Når man hører om en hånd på låret, tænker jeg lidt, at det ikke er så slemt igen. Men når man så hører, at det er sket mange gange, og at det også er slemmere ting, så er det noget andet. Det er lidt uhyggeligt, at det har kunnet ske i så mange år. Så det er godt med debatten, for det må være forfærdeligt at være de unge piger, der bliver udsat for det.
Jette Kirkegaard, 47 år, farmakonom- Jeg synes, at debatten er kammet lidt over. Det er lidt blevet til en heksejagt på mændene, og selve skandalen i det kommer til at overskygge selve krænkelsesproblemet. Jeg har selv tre drenge, og jeg kan da frygte, at det får betydning for deres ungdom. Man skal gerne kunne gøre det, der hører ungdommen til, uden man skal gå og være nervøs for at blive anklaget for noget.


Læs flere svar her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Coronaen driller lotteriet

Annonce