Danmark

Hvem er 'vi', John Jensen? Jeg vil ikke være en del af det 'vi'

Jan Pilsmark

10. januar kommenterer John Jensen et indlæg fra Nour Shaaban på en 'rimelig' generaliserende måde. Som almindelig borger på linje med John Jensen vil jeg, ikke gerne, men nødtvungent, kommentere disse påstande og den holdning, der sandsynligvis ligger bag.

Kære John Jensen, du har i en menneskealder nydt godt af et trygt liv i vores fantastiske samfund, et samfund som indtil 80'erne var kendetegnet af åbenhed, tolerance og medmenneskelighed. Jeg husker vigtigheden af at have Dannebrog på rygsækken, når jeg blaffede rundt i Europa i 1960'erne - danskere blev mødt med respekt derude.

Når jeg nu læser dit indlæg, får jeg det dårligt, især fordi jeg bliver taget til indtægt for dine synspunkter i dit inkluderende 'vi'. Jeg ved ikke, hvad der er sket med det land, du og jeg lever i. Hvorfor vi er blevet et bange lilleputland, som gemmer os bag grænsekontrol, fremmedangst og intolerance?

Du repræsenterer holdninger, jeg ikke kan acceptere, så dit 'vi' er manipulerende! I stedet for at læse Shaabans indlæg som ønsker og håb, vælger du negativt at læse dem som krav, og den negative tilgang fortsætter du konsekvent - trist! Du fortsætter din generalisering med 'muslimer er i store træk umulige at integrere i et hvilket som helst kristent samfund', - 'hvor hårrejsende kriminelle mange muslimer er' - Danmarks og alle Europas politikere og befolkninger har fået nok af alt muslimsk'!

Og dit løsningsforslag: 'Smid tørklædet og bliv assimileret'! Tja...! Kære John Jensen, der er heldigvis mange danskere, som ikke kan tages til indtægt for dit 'vi'; der er mange, som gerne vil integrationen, der er mange som tager afstand fra smykkelov, grænsekontrol, isolering og tvangsfjernelse af børn fra Sjælsmark, bare for at nævne nogle få ting. Der er mange, som gerne vil integrere, og som kan forstå, at eksklusion skaber fortvivlelse, at eksklusion skaber usikkerhed, at eksklusion i yderste konsekvens kan skabe ekstremisme!

Når Nour Shaaban stiller sine spørgsmål, må vi gå ud fra, de er stillet med ønsket om at blive integreret på linje med rigtig mange andre flygtninge og indvandrere, som har måttet forlade deres hjemland, tvunget af omstændighederne. Disse mennesker skal mødes med venlighed, hjælpsomhed og forståelse, ikke med mistænkeliggørelse og eksklusion. Dine bemærkninger om flygtninges begærlighed og jagt på offentlig forsørgelse taler for sig selv, og oser af manglende forståelse og medmenneskelighed, samt angsten for at miste økonomisk - trist!

At der er problemer med ikke-tilpassede/kriminelle muslimer, som med så mange andre grupper, vil jeg ikke nægte. Sådan er det, og det skal der selvfølgelig reageres på - men skal det gå ud over det store flertal af muslimer, som ønsker et liv i fred og sikkerhed? Du har dog - desværre - ret i én ting. Politikerne er ikke tonedøve, men danser populistisk efter stemmer og følger langt hen ad vejen flertallets ønsker i stedet for at være visionære og stå på holdninger, som vælgerne så kan tage i betragtning, når de stemmer. Senest er Socialdemokratiets skred på jagt efter stemmer fra V og DF og bort fra respekt for menneskerettigheder et trist eksempel.

Du skriver 'vi i den vestlige verden bliver mere og mere tykhudede' Tal for dig selv! Måske er et flertal af befolkningen af samme holdning som dig, men så må man spørge med Niels Hausgaard 'om de fleste er de klogeste, eller bare de fleste?'

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Brydebol fik sin godkendelse trods nabo-protester: Vi gør det for at mindske lugtgenerne

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Erhverv

Grundfos om tidlig pension: - Det er et farligt spor at gå nedad

Med 4.500 ansatte i Danmark er Grundfos en af de helt store arbejdspladser, og koncernchef Mads Nipper har nøje fulgt dannelsen af en ny regering. Den kommende statsminister Mette Frederiksens (S) løfte om at finde en løsning, så nedslidte kan trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, er den største bekymring for Grundfos-chefen. - Der er lavet mange reformer på det danske arbejdsmarked i de seneste år, og det er en væsentlig grund til, at vi har den velstand, som vi har i dag. Jeg har stor sympati for dem, som reelt er nedslidte, men det er et farligt spor at gå nedad at sige, at vi de facto skal have en tidligere tilbagetrækning, siger Mads Nipper. Han mener, at det er muligt at skabe en brugbar løsning ude på de enkelte virksomheder. - Vi har rigtigt mange kolleger, der er godt oppe i 60'erne, og som slet ikke har lyst til at trække sig tilbage, selvom de stået ved maskiner hele deres liv. Vi kan finde nogle fleksible modeller, så de kan arbejde i et lidt lavere tempo. At trække dem helt ud er farligt, for det er mennesker, der skaber en masse værdi, siger Mads Nipper. Til gengæld er han tilfreds med udsigten til, at flygtninge, der mister deres opholdsgrundlag, kan blive i Danmark, hvis de allerede er i fast arbejde. - Vi har en del flygtninge og har taget opgaven på os med at uddanne og dygtiggøre de mennesker. Hvis de skulle sendes tilbage, ville det være hovedrystende håbløst for virksomheden og for Danmark som samfund, siger Mads Nipper.

Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce