Annonce
Debat

Hvem går det ud over?

Leif Carøe. Arkivfoto: Morten Stricker.
Annonce

Læserbrev: På byrådsmødet den 15. september var kommunens budget til 1. behandling. En kedelig affære. Fem gruppeformænd brugte den korte taletid til primært at sige, at i det kommende år skulle de ældre tilgodeses, hvad det så end betyder.

Kun en gruppeformand (K) sluttede sit indlæg med at sige: ”Jeg føler mig lidt som en træt julemand, for de mange ønsker har vi ingen penge til. Kommunen har netop optaget et lån, fordi vi er udfordret på likviditeten”.

Man kan læse i de dokumenter der findes på kommunens hjemmeside, at Social- og sundhedsudvalget allerede i juli måned 2020, bad om at området i 2021 fik tilført 25,7 millioner kroner for at få udvalgets budget i balance.

Siden er der kommet flere ekstraordinære udgifter, nemlig løn til de ekstraordinære ansættelser af SOSU-elever. Det bliver en udgift på omkring 7-8 millioner kroner.

På udvalgets møde den 1. september konstaterer man, at hvis der ikke blev gjort noget, ville året ende med et underskud på budgettet på cirka 11 millioner kroner kroner. Udvalget er ved at igangsætte en genopretningsplan (besparelsesplan) for at indhente de 11 millioner.

På det forrige byrådsmøde blev det godkendt, at der kunne etableres et friplejehjem i Alstrup med 30 plejehjemspladser. Det har kommunen pligt til at godkende. Der er ikke noget, der tyder på, at kommunen vil have midler til at hæve antallet af plejehjemspladser i kommunen, hvorfor konsekvensen vil kunne være, at der skal nedlægges 30 kommunale plejehjemspladser. Det vil kunne betyde, at et kommunalt plejehjem skal nedlægges.


Det er nemt at beslutte, at et plejehjem skal nedlægges, men det kan tage mange år, før det endeligt kan gennemføres. De der bor på et plejehjem, bor på almindelige lejevilkår. De kan ikke siges op.

Leif Herman Carøe


Det er nemt at beslutte, at et plejehjem skal nedlægges, men det kan tage mange år, før det endeligt kan gennemføres. De der bor på et plejehjem, bor på almindelige lejevilkår. De kan ikke siges op. Det vil sige, at et plejehjem kun kan tømmes i takt med, at beboerne går bort. Det kan tage mange år. Indtil et plejehjem er tømt, skal kommunen betale tomgangs husleje for de tomme lejligheder, og når et plejehjem er helt tømt, skal man betale tomgangshusleje for hele plejehjemmet.

I skrivende stund er der ikke konstateret beslutninger herom, så det kan – hvis man ikke reagerer nu – løbe ind i et formentlig to-cifret millionbeløb i yderligere omkostninger.

Så det bliver spændende at konstatere, hvad det betyder, at ældreområdet skal tilgodeses.

Annonce
Annonce
Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce