Annonce
Holstebro

Hvem har stor lokal betydning? Så mange navne er indtil videre indstillet

Jens Axel Birn sidder med i en jury på seks personer, hvoraf den ene, borgmester H.C. Østerby, uddeler "Stor lokal betydning"-prisen og 20.000 kroner den 23. november. Arkivfoto
- Alt, der værdsætter udvikling i vores område, dét vil jeg gerne deltage i, siger Jens Axel Birn om pris, der skal hylde en lokal person, forening eller virksomhed.
Annonce

Holstebro: Hvem han personligt ville pege på - den del holder Jens Axel Birn for sig selv.

Det har ingen betydning i denne sammenhæng, påpeger han, og det har han fuldkommen ret i.

Administrerende direktør for jernstøberiet Vald. Birn er nemlig en del af den jury, der skal være med til at udpege vinderen af den nye pris "Stor lokal betydning".

- Jeg har sagt ja til at være med i juryen, fordi alt, der værdsætter udvikling i vores område, dét vil jeg gerne deltage i. Alt, der placerer Holstebro på landkortet og er med til at fortælle den gode historie, er vigtigt for mig, siger Jens Axel Birn.

Det er Vestjysk Bank, der har sat 20.000 kroner på spil til vinderen. I en konkurrence frem til den 23. oktober kan alle indstilles - fra privatpersoner til foreninger og virksomheder.

- Vi synes selv, at vi som lokal bank har stor lokal betydning for Holstebro Kommune, og vi er ikke blinde for, at der også er mange andre mennesker, virksomheder eller foreninger, som ligeledes har stor betydning - grundliggende vil vi gerne være med til at hylde dem, har Palle Hoffmann, der er afdelingsdirektør i Vestjysk Bank Holstebro, ved en tidligere lejlighed sagt om årsagen til prisen.

- Det er en bred pris, der er åben for alle i Holstebro Kommune, tilføjer Jens Axel Birn.

Annonce

46 navne

Det er første gang, prisen uddeles i Holstebro Kommune. Siden prisen blev præsenteret i begyndelsen af oktober, er der ved den seneste optælling kommet 46 indstillinger.

Her er juryen

Den jury, der skal finde vinderen af "Stor lokal betydning"-prisen, består af:

H.C. Østerby, borgmester, Holstebro Kommune.

Mette Højborg, direktør, Kultur, Erhverv og Arbejdsmarked; Holstebro Kommune.

Lotte Littau Kjærgaard, direktør kreativitet og trivsel, Creativ Company.

Jens Axel Birn, CEO, Vald. Birn.

Søren Egebjerg Pedersen, chefredaktør, Dagbladet Holstebro.

Palle Hoffmann, afdelingsdirektør, Vestjysk Bank Holstebro.

Fristen for at indstille din kandidat er fredag 23. oktober. Vinderen af "Stor lokal betydning"-prisen afsløres den 23. november.

Fra Vestjysk Bank lyder det, at den første bølge af indstillinger hovedsageligt har bestået af enkeltpersoner i foreninger og et par virksomheder. Men også at vinduet til at indstille er åbent i lang tid endnu - indtil den 23. oktober.

Efter skæringsdatoen vil Jens Axel Birn som en del af en jury på seks personer, der blandt andre tæller borgmester H.C. Østerby, udpege vinderen.

Og nok forbeholder direktøren sig retten til ikke at foreslå navne til prisen, men han vil gerne fortælle, hvad der har stor lokal betydning for ham.

- Personligt er det infrastrukturen og lukningen af motorvejshullerne ved Herning. Lykkes det, bidrager det til at gøre vores område til et godt og attraktivt sted, hvor folk gerne vil bo, siger Jens Axel Birn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce