Annonce
Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

35 frivillige på Kunst- og Kulturcenter Tuskær er en af de nominerede kandidater. Arkivfoto
Lige nu kan alle stemme på hvem der skal have de to frivillig-priser i 2019
Annonce

Lemvig: I øjeblikket er Lemvig Frivilligcenter sammen med en række samarbejdspartnere ved at kåre to engagerede frivillige. Det er priserne som "Årets Frivillig" og "Årets Ung Frivillig Leder".

Alle kan være med til at bestemme, hvem der skal have prisen. På foreningens hjemmeside og facebook-sidekan man stemme på en af de tre nominerede i de to kategorier. Kandidaterne er udvalgt mellem de i alt 20 indstillede til priserne her i foråret. Udvælgelsen af de nominerede er blevet varetaget af en styregruppe bestående af repræsentanter fra Sparekassen Vendsyssel, Børne- og Ungdomsforeningernes- og Idrættens Fællesråd, Kulturelt Samråd og Frivilligcenter Lemvig.

- Det har været vanskeligt at vælge, fortæller direktør Georg L. Langer, Sparekassen Vendsyssel om processen med at udvælge de to hold af tre nominerede.

- Der er så mange, der år efter år gør en kæmpe indsats. Alle indstillede havde klart fortjent prisen.

Det er Frivilligcenter Lemvig, der i et samarbejde med Sparekassen Vendsyssel har taget initiativet til at anerkende og hylde den store frivillige indsats. Hvert år bidrager cirka 8000 borgere i Lemvig kommune med et stort frivilligt og ulønnet arbejde. På landsplan løber det samlet set op i langt over 300 millioner frivillige timer. På den måde bliver det frivillige arbejde og foreningsaktiviteterne limen i vores samfund. Lim, der er med til at sikre det demokratiske fundament og vores velfærd.

De nominerede er:

"Årets Frivillig": Gerhardt Mikkelsen, Cykling uden alder, Heidi Hestbech Jensen, Tangsø FS, samt 35 frivillige på Kunst- og Kulturcenter Tuskær.

"Årets Ung Frivillig Leder": Ung Leder Gruppen De Grønne Spejdere, Lemvig, Sebastian Weibel, Lemvig, samt Jeppe Kaiser, NNFH.

Ud over den hæder, som priserne indebærer, følger der også en check med priserne. ”Årets Frivillig 2019” er en pris rettet mod voksne fra 24 år og opefter og er på i alt 10.000 kroner, mens ”Årets Ung Frivillig Leder 2019” kåres blandt de 14 til 24 årige ledere og indebærer en pris på 2.500 kroner.

De seks nominerede er blevet valgt ud fra i hvor høj grad, at de har gjort en særlig stor frivillig indsats, har været til stor inspiration for andre frivillige og er en god ambassadør for det at være frivillig

Derudover er der også blevet taget geografisk hensyn, lige som styregruppen har haft et ønske om at præsentere et bredt udvalg af foreninger.

Alle borgere inviteres nu til at gå ind på facebook.com/frivilligcenterlemvig/posts/ eller via Frivilligcenter Lemvigs hjemmeside frivilligcenterlemvig.dk og stemme på deres favorit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce