Annonce
Læserbrev

Hver gang vi udskyder en indsats til en ny generation, risikerer vi en fordobling af prisen

Foto: Henrik Reintoft

Debat: DK2020 er et netværk for kommuner og regioner i Danmark. Formålet med netværket, der understøttes af især Real Danica og tænketanken CONCITO som projektledelse, er, at kommuner og regioner i fællesskab udarbejder klimaplaner - både for at klimasikre udsatte områder, men også for at begrænse udledning af drivhusgasser.

Den 6. september var der i Kolding opstartsmøde for alle deltagende kommuner i DK. Flere kommuner, bl.a Sønderborg, der med afsæt i Projekt Zero er en af pionererne indenfor området, fortalte om deres arbejde for at udarbejde klimaplaner og nå frem til netto nuludledning af drivhusgasser senest i 2050. (Sønderborg har besluttet at være CO2 neutral allerede i 2029).

Alle kommuner i Region Syddanmark - på nær tre - har tidligere tilsluttet sig netværket, men i mandags kom de sidste tre - Fanø, Tønder og Billund - også med. Dermed er samtlige kommuner i Region Syddanmark med i netværket. Og heldigvis er flere kommuner allerede langt i udarbejdelse af klimaplanerplaner, andre, heriblandt de tre sidst tilkomne, har taget de første indledende skridt.

Annonce

Umiddelbart er netværket måske ikke det mest sexede eller det, der har pressens største bevågenhed. Men for vores børns børnebørn har det afgørende betydning, at vi snarest muligt får udarbejdet sammenhængende klima- og CO2 planer på tværs af kommunegrænser. Primært for at sikre med oversvømmelse og andre stærke klimapåvirkninger, men også for bl.a. at sikre ren luft og rent drikkevand. Men bestemt også for at sikre, at udgifterne hertil ikke løber løbsk for fremtidige generationer.

Netværket er måske ikke det mest sexede eller det, der har pressens største bevågenhed

Hver gang vi udskyder en indsats til en ny generation, risikerer vi en fordobling af prisen, hvilket til den tid vil betyde et alvorligt indhug i de velfærdsydelser, vi i dag oplever som et normalt og rimeligt tilbud fra samfundets side.

Derfor er det uansvarligt ikke at gøre noget - men heldigvis bakker alle kommuner i Region Syddanmark op om projektet. Det kan vi faktisk være ikke så lidt stolte af - til glæde for især vore børn og ikke mindst deres børnebørn.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Debat

Debat: 'Og i øvrigt skal vi tale ældreområdet op'

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce