Annonce
112

35-årig mand sigtet for voldtægt og trusler af 9-årig pige: - Hvis du gør, som jeg siger, så ser du din mor igen

Politiet gennemtrawlede flere lokaliteter på Mors for at finde frem til gerningsstedet, hvor en ni-årig pige blev voldtaget. I dag begynder sagen ved retten i Holstebro. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix
Sagen mod 35-årig mand tiltalt for voldtægt, trusler og frihedsberøvelse af ni-årig pige begynder ved retten i dag. Dommen falder formentlig først den 8. juli.
Annonce

Holstebro/Vinderup: Da en 34-årige mand standser en ni-årig pige på Toften i Vinderup den 13. juni sidste år, lyver han, mener anklagemyndigheden.

Den juridiske betegnelse i anklageskriftet er godt nok "under urigtig angivelse".

Men de fleste vil nok bruge ordet løgn.

Ifølge anklageskriftet fortæller han pigen, at hendes mors bil er punkteret og lokker på den måde den ni-årige pige ind i hans bil.

Hvad der herefter sker kan dårligt betegnes som andet end et mareridt.

Han kører ikke pigen hjem, men han kører hende i stedet mod Mors - nærmere bestemt et øde beliggende pumpehus på Sallingsundvej, mener anklagemyndigheden.

"Hvis du gør, som jeg siger, så ser du din mor igen, men hvis ikke du gør, som jeg siger, så ser du hende ikke igen," siger manden ifølge anklageskriftet mod den nu 35-årige mand, der i dag skal for retten sigtet for voldtægt, trusler og frihedsberøvelse af den dengang ni-årige pige.

Med sig i bilen har han en kniv, som han viser pigen, ganske som han undervejs spørger hende:

"Kender du sådan nogle voksne, der godt kan lide at have sex med børn?"

Paragrafferne

Den 35-årige mand er tiltalt for voldtægt ved samleje og andet seksuelt forhold end samleje af barn under 12 år, og langvarig frihedsberøvelse af barn. Derudover er han tiltalt for trusler mod samme.

Straffeloven § 216. For voldtægt straffes med fængsel indtil 8 år den, der

1)tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold eller

2)skaffer sig samleje ved anden ulovlig tvang, jf. §260, eller med en person, der befinder sig i en tilstand eller situation, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen. For voldtægt straffes med fængsel indtil 12 år den, der har samleje med et barn under 12 år.

Straffeloven § 225. Bestemmelserne i § 216-224 finder tilsvarende anvendelse med hensyn til andet seksuelt forhold end samleje.

Straffeloven § 261. Den, som berøver en anden friheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 år.

Straffeloven § 123. Den, som med trussel om vold forulemper, eller som med vold, ulovlig tvang efter § 260, trusler efter § 266 eller på anden måde begår en strafbar handling mod en person, dennes nærmeste eller andre med tilknytning til denne i anledning af personens forventede eller allerede afgivne forklaring til politiet eller i retten, straffes med bøde eller fængsel indtil 8 år.

Annonce

Dømt i 2008

Retssagen mod en nu 35-årige mand er sat til at vare otte retsdage. Anklagemyndigheden regner med, at der falder dom den 8. juli.

Men ellers ønsker anklager Pia Koudahl ikke at sige noget om sagen, der kommer til at foregå som en domsmandssag, da den tiltalte selv har frabedt sig, at det bliver et nævningeting, der skal tage stilling til sagen.

- Jeg vil udtale mig efter det første retsmøde og efter domsafsigelsen, fortæller hun.

Forsvareren er også tavs.

- Jeg har ingen kommentarer, siger Jesper Gad.

Ikke uvenligt.

Bare kort og kontant.

Det er ham, der skal repræsentere den 35-årige i retten. Hvordan han forholder sig til tiltalen, har det ikke været muligt at få oplyst. Det står dog klart, at Jesper Gads klient blev anholdt den 22. juni sidste år. Dagen efter blev han varetægtsfængslet, hvor han nægtede sig skyldig i sigtelsen, og han har siddet fængslet lige siden.

Det var også under grundlovsforhøret, at det kom frem, at det ikke var første gang, at den nu 35-årige mand var havnet i politiets søgelys.

Ti år tidligere - i 2008 - blev han af retten i Randers idømt tre års fængsel for ved højlys dag at have voldtaget en 12-årig pige ved Gjerrild på den nordlige spids af Djursland i august 2007.

Offeret i sagen var blevet voldtaget, da hun var ude at lufte sin hund i et grønt område ved en grusvej uden for Sostrup Slot nær Gjerrild.

Her forsøgte den dengang 23-årige mand først at komme i samtale med pigen, mens hun gik i Gjerrild by. Hun afviste ham og fortsatte sin hundeluftning, indtil han opsøgte hende igen ved en allé lidt nord for Sostrup Slot.

Ifølge pigens forklaring tog hendes overfaldsmand kvælertag på hende, så det kneb for hende at få luft.

Han trak hende ind i et skovområde, hvor han på en skrænt truede og tvang hende til samleje.

Annonce

Tommy og truslerne

Sagen om voldtægten af en ni-årige pige vakte naturligvis opsigt. Og sad følelserne uden på tøjet, så blev de ikke mindre, da det kom frem, at den nu 35-årige mand tidligere var blevet dømt for voldtægt af et barn.

Internettet glødede med frustration og forslag til middelalderlige strafmetoder.

Og da Tommy Thailand - en opdigtet profil på Facebook - valgte at offentliggøre mandens identitet, kunne politiet ikke længere sidde det overhørigt.

2600 personer havde kommenteret på eller delt opslaget.

- Vi har noteret os, at der er nogle brugere, som skriver nogle kommentarer, som kan være trusler. Både dem, der har kommenteret og delt opslaget, risikerer at skrive sig ind i nogle kraftige sigtelser, lød det dengang fra politiinspektør Ole Henriksen.

Efterfølgende blev sagen sendt videre til Københavns Politi, men om det overhovedet har ført til en eneste sigtelse, er uklart. Politiet oplyser her et år efter, at det er statsadvokaten, der skal udtale sig om den del af sagen. Statsadvokaten er dog ikke vendt tilbage på Dagbladets henvendelser.

Jesper Gad, der er forsvarer for den 35-årige mand, fortæller dog til Dagbladet, at han ikke har hørt, at der er rejst en eneste sigtelse for truslerne mod eller delingen af hans klients identitet.

Annonce

Du må ikke sige det her

Da den ni-årige pige om aftenen den 13. juni bliver sat af i Vinderup igen omkring klokken 20.30, truer den 35-årige mand hende igen, ifølge anklageskriftet.

Han advarer pigen om at fortælle noget til sine forældre:

"Du må ikke sige det her til dem, ellers tror jeg nok, at du ser mig igen".

Men pigen fortæller om det, og sagen ruller.

Bliver den 35-årige mand dømt, vil anklageren i sagen gå efter en forvaringsdom - alternativt en fængselsstraf.

Derudover vil anklagemyndigheden have nedlagt forbud mod, at manden må have børn under 18 år boende, på besøg uden ledsagelse af voksne - eller at han må tage på besøg, hvor der er børn under 18 år.

Ganske som anklagemyndigheden også vil have et forbud mod, at manden må tage kontakt til børn under 18 år via internettet.

Sagen begynder ved retten i Holstebro i dag, mandag, klokken 09.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Der var den forsvundne flise

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Fire sigtelser til knallertkører

Annonce