Annonce
Navne

Hvis jeg skulle have en medhjælper, ville jeg gerne ansætte én som mig selv

Søren Ulsø Andersen sammen med sin samlever, Lillian - og deres hund, en Engelsk Springer Spaniel, der er en glimrende jagthund, ifølge dens ejer. Foto: Johan Gadegaard.
Søren Ulsø Andersen er smaddergo' til at lave karbonader, men er ikke ret god til at svejse, og så drømmer han om at få en metaldetektor. I morgen, tirsdag, fylder han 60.

Herrup: Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Altså, jeg har ikke inviteret nogen, men hvis der kommer nogen forbi, så bliver de lukket indenfor. Der kan da godt ske at komme 20 i løbet af dagen, og det vil der muligvis være nogen, der synes, er for risikabelt, selvom gæsterne ikke er der på én gang. Men det er altså mit hjem, og det får Mette Frederiksen ikke lov at styre. Jeg har undersøgt, hvordan det ser ud, når det er i et privat hjem - jeg har både en søn, en svigersøn og en svigerdatter, der er betjente, så jeg har tjekket det op hos dem, og de siger, at politiet ikke kører ud til private hjem, selvom der er nogen, der ringer og anmelder, når det ikke er en fest.

Beskriv dig selv med tre ord?

- Positiv, omgængelig og som regel i godt humør. Jeg tror, jeg ville være en god kollega. Nu er der altså kun mig og min bror i firmaet, men hvis jeg skulle have en medhjælper, ville jeg gerne ansætte én som mig selv.

Hvis du kun måtte spise/drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

- Dansk mad - jeg er selv ret god til at lave frikadeller og især karbonader. Og så ville jeg drikke mørk Grimbergen (øl, red.). Men jeg ville nu få svært ved at undvære vores vand. Har du hørt om Grander Vand? (stærkt omdiskuteret proces til behandling af vand, opfundet af østrigeren Johan Grander, der ifølge ham forbedrer vandstrukturen og producerer et sundt miljø for nyttige mikroorganismer, red.) Det er vi fuldstændig vilde med, selvom der er nogen, der synes, at vi er tossede.

Hvad får dig til at grine?

- En god vittighed, og dem er jeg selv ret god til at fortælle. På Facebook har jeg så også fundet en gruppe for Gøg & Gokke, og når jeg ser den bette lort til Gøg, jamen så kan jeg bare ikke lade være med at grine. Når jeg sidder og skraldgriner, siger Lillian: "Nå, du ser nok Gøg & Gokke".

Hvis jeg kunne svinge tryllestaven og give dig et ekstra talent, hvad skulle det så være?

- Så ville jeg gerne være god til at spille guitar - eller trommer. Eller sådan en basguitar. Hold kæft, det ville jeg gerne kunne. Det må være en gave bare at kunne stå på en scene med et orkester. Men okay - jeg ville også gerne lære at svejse.

Hvilken kendt person ville du gerne møde?

- Så skulle det være Niels Hausgaard. Jeg tænker nok, at vi kunne bruge et par timer på at snakke om de danske politikere.


Når engang jeg ikke skal køre lastbil mere, så skal jeg have mig en metaldetektor. Vi har et vennepar her i byen, og konen der, hun er helt med på den. Så skal vi ud at finde Guldhornene nummer 2.


Hvad synes du selv er din største fejl?

- Som jeg plejer at sige til Lillian: "Jeg ville skam gerne indrømme mine fejl, hvis jeg havde nogen". Det plejer at få hende helt op i det røde felt. Min største fejl er nok, at jeg ikke så god til at holde orden. Det får jeg så også at vide...

Vognmand Søren Ulsø Andersen fra Herrup fylder 60 år i morgen. Foto: Johan Gadegaard

Hvad er du virkelig dårlig til?

- Jeg er jo altså ikke ret god til at svejse. Jeg er heller ikke ret god til at sluge, hvis jeg bliver uretfærdigt behandlet - eller hvis andre bliver det. Det pisser mig af. Hvis noget ikke er fair - det er jeg dårlig til at ta'. Og jeg er heller ikke ret god til havearbejde - jeg er i hvert fald ikke ret vild med det. Vi var nær blevet skilt for nylig, da Lillian havde fået den idé, at vi skulle have al det mos, der var i græsplænen, fjernet. Da det var kommet op, var der 21 dynger. Det skulle bare smides over på den tomme nabogrund, hvor det kunne ligge og formulde, men jeg gad altså ikke. Så sagde Lillian, at hun godt kunne tage halvdelen, og så spurgte jeg, hvem der så skulle tage den sidste? For hvis hun tog ti, og jeg tog ti, var der jo stadig én tilbage. Da var hun ikke ret glad for mig. Men jeg er glad for at arbejde med vores bærbuske - solbær, blåbær med flere. Vi tror meget på naturens vitaminer.

Hvad kan du lide at bruge din fritid på?

-I mange år var det jo dilettantteater og så revy. Jeg tror, jeg startede, da jeg var 18 og holdt for et par år siden. Jeg var med til at starte Herrup Revyen op. Jeg har også været instruktør, og jeg kan godt sige dig, at der var nogen, der grinede, når vi spillede. Det gjorde vi nu faktisk også selv, når vi øvede. Jeg holdt, fordi det blev for meget med "det emne må I ikke tage op" og "det må I ikke lave en revytekst om". Når man laver revy, skal man have nogen i fedtefadet, ellers er det ikke sjovt - men det skal selvfølgelig gøres på en ordentlig måde. Så nu går fritiden mest med jagt sammen med min søn, min bror og gode venner. Og så har Lillian og jeg da også hver vores mountainbike. Men så er det også sagt. De er ikke ret slidt, kan jeg godt sige dig...

Hvad er din fremtidsdrøm?

- Når engang jeg ikke skal køre lastbil mere, så skal jeg have mig en metaldetektor. Vi har et vennepar her i byen, og konen der, hun er helt med på den. Så skal vi ud at finde Guldhornene nummer 2. Og så skal jeg også have en miniature lastbil - en fuldstændig tro kopi af den, jeg kører nu, med kran og tiplad. De koster godt nok omkring 45.000 kroner at få lavet, men det er jeg villig til at give. Så kan man køre med dem på en bane sammen med andre. Om jeg er et legebarn? Ja da - hele livet.

Søren Ulsø Andersen

Hvorfor: Fordi han fylder 60 år tirsdag den 23. marts.

Titel: Selvstændig vognmand - uddannet tømrer.

Privat: Samboende med Lillian, der har malerfirma. Husholdet omfatter også en ti år gammel springer spaniel. Søren har en søn og en datter fra første ægteskab, og Lillian har også en søn og datter. Sørens datter har givet ham to børnebørn.

Bopæl: Herrup

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce