Annonce
Holstebro

Hvordan ser dit skolebarns hverdag ud fra onsdag: Skolerne må undervise børnene mere ude - men gør de det?

- Indtil nu har vi brugt meget at tage af sted på tur med de klasser, der skal være ude. Men det bliver svært at sende 5.b på tur en hel dag, hvis det er samme lærer, som skal undervise 5.c indenfor på skolen. Det bliver en kæmpe planlægningsopgave at sikre en kvalitet både for dem, der er tilbage på skolen, og dem der er afsted, siger skoleleder Rasmus Højlund Sørensen, Sønderlandsskolen. Genre/arkivfoto: Johan Gadegaard
Fra onsdag åbnes der for, at 5.-8. klasserne kan mødes hver uge - fem dage inde og fem dage ude. Men giver det overhovedet mening?

Holstebro: For 5.-8. klasserne bliver det fra onsdag muligt at mødes fysisk med med klassekammeraterne og lærerne hver uge. Men kun hvis de holder sig udenfor den ene uge.

Det er dog langt fra givet, at alle skoler udnytter denne mulighed fuldt ud.

- Jeg tror, det bliver noget med et par dage om ugen per klasse, siger Rasmus Højlund Sørensen.

Annonce

Skolelederne peger både på, at de vil blive udfordret på pladsen, men også på lærerkræfter, når de skal jonglere i tre ”tidszoner” med de yngste klasser, som er inde hele tiden, 80 procents fremmøde for afgangsklasserne og 50 procents fremmøde på mellemtrinnet men med mulighed for udendørs fremmøde i den uge, hvor de indtil nu har siddet hjemme foran computeren og er blevet fjernundervist.


Jeg tror ikke, at jeg som skoleleder ville få mange roser, hvis jeg sagde, at det ikke var en opgave, vi kunne påtage os - og som udgangspunkt synes jeg, at vi skal gå med så meget som muligt. Men det skal også give mening. Det gør det ikke, hvis jeg stiller en klasse op foran Nørreport Centret fem dage om ugen.

Ole Priess, skoleleder på Rolf Krake Skolen


- Indtil nu har vi brugt meget at tage af sted på tur med de klasser, der skal være ude. Men det bliver svært at sende 5.b på tur en hel dag, hvis det er samme lærer, som skal undervise 5.c indenfor på skolen. Det bliver en kæmpe planlægningsopgave at sikre en kvalitet både for dem, der er tilbage på skolen, og dem der er afsted, siger Rasmus Højlund Sørensen.

Heller ikke Rolf Krake Skolen og Nørre Boulevard Skolen regner med at lade 5.-8. klasserne mødes fysisk alle fem dage i de uger, hvor børnene ikke må komme indenfor på skolen.

Men vil forældrene kunne forstå det?

- Jeg tror ikke, at jeg som skoleleder ville få mange roser, hvis jeg sagde, at det ikke var en opgave, vi kunne påtage os. Men det skal også give mening. Det gør det ikke, hvis jeg stiller en klasse op foran Nørreport Centret fem dage om ugen, siger Ole Priess, leder på Rolf Krake Skolen.

Skolen har indtil nu måttet trække på tre lokationer udenfor skolen, heriblandt stadion, for at få plads til at tage 5.-8- klasserne ind én dag i de uger, de fjernundervises.

Ikke ens for alle

På Nørre Boulevard Skolen forventer skoleleder Peter Hatting, at omfang og indhold vil variere - også på den enkelte skole - så nogle årgange mødes ude to gange om ugen, men andre måske mødes tre dage.

- Nu skal vi til at vænne os til lidt bredere rammer og selv designe lidt, hvor vi indtil nu har været meget detailstyriet, siger Peter Hatting.

Er det overhovedet muligt for lærerne at aktivere børn ude fem dage om ugen?

- Jeg synes, vi har et rigtigt godt fundament at stå på i forhold til at give den gas udenfor. Vi har kørt godt et års tid efter den første genåbning, og jeg oplever en skole fyldt med engagerede medarbejdere, som har fået lov til at tænke skole på en ny måde. Det har givet en opblomstring, at vi er blevet fri af centrale rammer og krav om, hvor lange skoledagene skal være, og hvor mange pauser der skal være, siger Peter Hatting.

Annonce

Onsdag eller mandag

Også for eleverne på ungdomsuddannelserne kan den gamle hverdag komme tættere på. På erhvervsuddannelserne gives der nu grønt lys for fuldt fremmøde, og for afgangseleverne 80 procents fremmøde.

- Vi går efter at blive klar til onsdag, men det kan godt være, at det først bliver mandagen efter, siger Martin Anker Baadsgaard, rektor for HHX og HTX på Uddannelsescenter Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce