Annonce
Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Torben Havskov fik sin ønskede miljøtilladelse. Men han fik også kritik for at have gjort for lidt for at mindske lugtgenerne. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Udvalgsformand vil tage kontakt til landmanden for at få sat fart på at få lugten formindsket

Lemvig: Hvorfor har landmanden ikke forlængst sat miljøkryds i skorstenene, når det kan mindske lugtgenerne hos naboerne?

Det spørgsmål var en del af debatten i byrådet, hvor det jo også blev slået fast, at disse miljøkryds er anvendelige, uanset om landmanden fik sin nye miljøgodkendelse eller ej. Nu fik han sin godkendelse, men flere byrådsmedlemmer mente også, at han så måtte gøre noget for naboskabet.

- Jeg synes, landmanden må have lyttet til det, der er foregået, og han så finder en anden måde at drive sin ejendom på, så han generer naboerne mindre, sagde Gitte Jeppesen (rad).

Og Orla Østerby (K) kunne heller ikke forstå, at landmanden ikke havde gjort mere for at få et godt naboskab.

- Han skulle da have gjort mere for at komme i dialog og investere i de tiltag, der mindsker lugten. Hvorfor kræver vi nu med denne beslutning, at der må gå to år, før han får installeret de miljøkryds, som ikke er nogen stor investering. Vi burde sige omgående, sagde Orla Østerby.

Den tog udvalgsformand for teknisk udvalg, Steffen Damsgaard (V) op.

- Jeg vil gerne tilbyde, at jeg tager et møde med landmanden, så vi kan tage en snak om at få sat gang i de miljøkryds så hurtigt som muligt, lovede han.

Og så sagde han - nærmest henvendt til tilhørerne, at de skulle klage, hvis der fremover er lugtgener.

- Det vil vi tage alvorligt i kommunen, sagde han.

Karl Balleby (DF) konstaterede, at den omtalte landmand ikke altid havde udvist godt landmandskab, da der før har været problemer også med gylle-spredning, der lugtede over hele byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mobile fabrikker over hele verden

Annonce