Annonce
Holstebro

Hvornår er en fest en piratfest - og hvor mange skal der være?

Retssagen mod de 44 festdeltagere er flyttet til Vestjysk Bank Lounge i Gråkjær Arena på grund af manglende plads i retsbygningen. Foto: Johan Gadegaard.

Holstebro: Var der tale om en piratfest, da 44 danseglæde voksne mennesker i december mødtes for at høre livemusik og danse en aften?

Det er anklagemyndigheden og forsvarer for flere af de tiltalte i sagen langt fra enige om.

Spørgsmålet om, hvorvidt der var tale om en piratfest eller ej, handler om, hvor stor bøden i givet fald skal være.

- Der er flere ting, som, jeg mener, er særligt skærpende, lød det fra anklager Ulrik Panduro, da han procederede sagen.

- Folk er inviteret via SMS'er, festen er afholdt i et lånt selskabslokale, folk er kommet fra hele Jylland og Fyn for at deltage. Der sker en betaling i i form af en donation, og så blev der danset. Man lukkede netop diskoteker og værtshuse af den grund.

- Og ser man på deltagerantallet, så er 44 mere end fire gange så mange, som forsamlingsforbuddet lød på dengang, sagde Ulrik Panduro.

Forsvarer for flere af de tiltalte, Kristian Højgaard Madsen, var helt uenig:

- Ud fra begrebet om, at invitationen er kommet elektronisk, så kunne man næppe holde nogen fester i dette land, som ikke ville være en piratfest. Om det er et liveband, der spiller, eller om det er en dj, gør næppe nogen forskel. Der er ikke blevet solgt spiritus, så der er ikke nogen, der har tjent penge på det.

- Er 44 personer mange? Når jeg hører ordet piratfest, så tænker jeg på flere hundrede unge forsamlet i en nedlagt industribygning, der danser og fester. Ikke om 44 voksne mennesker, argumenterede Kristian Højgaard Madsen.

Det bliver nu op til dommer Christian Schou at komme frem til en afklaring på blandt andet piratfest-spørgsmålet, når han afsiger dom i sagen på torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce