Annonce
Navne

Underdirektøren fylder rundt: 'Jeg har ikke et ryddeligt skrivebord - man kan godt se, at jeg arbejder'

- En irriterende vane? Det må vist være, at jeg af en eller anden grund ofte render rundt og leder efter enten min telefon eller mine nøgler. Dem får jeg altid forlagt, siger Dorte-Pia Ravnsbæk. Pressefoto
Dorte-Pia Ravnsbæk er glad for sit nye sommerhus, mener at skindstøvler nok har været hendes mest luksuriøse investering og tror, hun ville have været en ørn, hvis hun var et dyr. Juleaften fylder hun 50.

50: Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Med morgenmad med familien - og så den kombination af fødselsdag og juleaften, som vi plejer. Jeg skulle have holdt stor fødselsdagsfest den 15. januar med fokus på dans, musik, fest og glade dage, men den er er så udskudt på ubestemt tid på grund af covid-situationen.


Hvornår i dit liv har du været mest lykkelig?

Annonce

- Privat har det nok været i forbindelse med mine børns fødsel. Af jobmæssige højdepunkter tænker jeg først og fremmest på Spejdernes Lejr i 2012. På det tidspunkt var jeg konsulent for Holstebro Kommune, og når jeg tænker på begivenheden som noget, der gjorde mig lykkelig, er det fordi, det handlede om, at noget lykkedes med nogen i fællesskab. Der var så mange arrangører, der var nødt til at samarbejde for at få tingene til at lykkes, og det var ret fantastisk.


Hvad er den bedste duft, du ved?

- Lavendel! Hvorfor? Jamen, det ved jeg ikke - det er bare sådan en dejlig duft.


Hvilket job forestillede du dig, at du skulle have, da du var barn?

- I hurtig rækkefølge så ville jeg først være kok, så skuespiller og så journalist. Kokke-jobbet faldt på det hårde arbejdsmiljø, skuespiller-drømmene brast, da det gik op for mig, at man skulle kunne synge, og journalist er ikke så godt et job, når man ikke er vanvittig god til at stave... Så ramlede jeg ind i statskundskab under en tur til Aarhus og besluttede mig for at læse det. Jeg blev cand. pol. i 1998.

Man kan godt se, at jeg arbejder, og der er bunker af papirer omkring mig. Jeg regner med, at det udlignes med, at der er struktur inde i mit hoved!


Hvad er det mest luksuriøse, du nogensinde har købt til dig selv?

- Støvler! Skindstøvler... og sko. Altså, forklaringen er, at jeg fandt det her sted i Værløse, hvor man selv kan designe sine sko og støvler, og så bliver de syet i Italien.


Hvad er du virkelig dårlig til?

- Jeg er dårlig til at rydde op. Jeg har ikke et ryddeligt skrivebord. Man kan godt se, at jeg arbejder, og der er bunker af papirer omkring mig. Jeg regner med, at det udlignes med, at der er struktur inde i mit hoved!

Dorte-Pia Ravnsbæk

Hvorfor: Fordi hun fylder 50 år den 24. december.

Titel: Underdirektør for HR i Administrations- og Servicestyrelsen (Skatteministeriet).

Privat: Skilt, har to voksne børn.

Bopæl: Holstebro.


Hvis du var et dyr, hvilket var du så?

- Så tror jeg, at jeg var en rovfugl, en ørn måske. Det med at have overblikket og kunne se sammenhænge i fugleperspektiv betyder rigtigt meget for mig.


Hvad er du nørdet med?

- Ord, vil jeg mene. Jeg kan godt lide at dyrke ord og vendinger. Jeg har lige taget certificering i filosofisk coaching, hvor der kigges på ens egne værdier via begreber. Det er virkelig, virkelig spændende. Jeg kan bruge det som leder i forhold til at coache mine kontorchefer, men også til at blive klogere på mig selv.


Hvis du lukker øjnene og tænker på et helt vidunderligt sted, hvor er du så henne?

- Så er jeg i mit sommerhus i Røjle. Jeg købte det for kort tid siden. Det har udsigt over Lillebælt, og det har jeg drømt om længe. Det er skønt at sidde og se ud over vandet. Min søster har sommerhus på samme vej, så familiesammenhold er også en del af hyggen ved det.


Hvad er dit bedste minde fra din barndom?

- Jeg tror, det må være, da mine forældre havde B&B -bondegårdsferie, tror jeg, man kaldte det - i Store Andst ved Vejen. Det var tyskere, der kom og boede en uges tid, og jeg syntes, det var helt fantastisk at være med i at observere de mennesker, snakke tysk med dem, og hygge mig med, at de kom og altid var glade.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Sport

Direktør trækker i trøjen igen og gør comeback på håndboldbanen

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce