Annonce
Læserbrev

Hykleri, dobbeltmoral og klimatosser … kært barn har mange navne nu om dage

Suzi Elena Apelgren. Arkivfoto

Debat: Vi har lige fejret, at vi har demokrati her i landet med Grundlovsdag og et demokratisk valg. Tillykke til os alle! Demokrati betyder, at vi alle har en stemme, men også et ansvar for at bruge den og holde demokratiet i ørerne. Vi almindelige borgere må aldrig ”stikke piben ind” - uanset hvor få vi er - når vi oplever, at politikere ser stort på demokratiet og vælger en vej, der kan føre til varig skade. Man skal huske på, at politikere, og i særdeleshed lokalpolitikere, er ganske almindelige mennesker, der bliver valgt af os borgere til at varetage et betroet embede på vegne af os alle. De er med andre ord vore stedfortrædere i alle samfundets vigtige spørgsmål. Det betyder ikke, at de har indsigt i alt, og derfor skal vi borgere være aktive og samarbejde med dem, så de tager de rette beslutninger for os alle. Der er forskel på kommunal og national politik, javel! Men der er en del spørgsmål, hvor det er af største vigtighed, at politikken er afstemt med den øvrige verden omkring os, for at vi skal kunne opnå resultater. Og med de problemer vi står i nu, med klima- og biodiversitetskrise, er det vigtigere end nogensinde, at de politiske retningslinjer følges helt ud til den yderste strandbred. Det bør ”rage” alle, ingen bør kunne sige, at det rager dem en S …! Det er ganske enkelt en uansvarlighed, der er umoralsk i forhold til kommende generationer, og som ikke hører til i et demokrati. Ligeså lidt som opfordringen til andre mere engagerede borgere om at ”stikke piben ind” gør det.

Det er forståeligt, at det kan være svært at forholde sig til problemer i fjerne egne af verden som oversvømmelser, tørke og naturkatastrofer forårsaget af klimakrisen. Og det kan være svært at yde en direkte indsats dér. Men jorden hænger nu engang sammen i ét økologisk system! Og når den ene art efter den anden forsvinder i den danske natur, når vore årstider glider over i hinanden uden at vi mærker meget til det, når sommeren bliver tør og varm, så det er svært at høste foder til kreaturerne, og vi oplever unormalt mange storme og nærmest tropiske regnskyl med oversvømmelser i vore hjem … Så er det på tide at passe på vores egen natur og stoppe rovdriften. Så er det på tide, at alle retter ind og følger de vejledninger, som vore toppolitikere udtænker, for at forsøge at rette op på de tilstande i tide. Og dét kan og bør ikke blot vore lokalpolitikere, men enhver ansvarlig borger gøre. Ved at stå vagt om natur og miljø i egen baghave, i eget lille ”reservat” med fare for at blive udråbt til hykler, dobbeltmoralist og klimatosse!

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce