Annonce
Erhverv

De har manglet det ude vestpå, så da Thomas ringede, var Leif hurtig til at sige 'ja tak' til tilbuddet: - Det er jo fint, hvis storebror er med til at sætte struktur på det

Thomas Birch (tv) håber at skabe et nyt netværk for virksomheder i den vestlige del af kommunen. Her ses han i selskab med tømrer Andreas Flæng Maagaard, der for nogle måneder siden blev indlemmet i hans anlægsgartnerfirma, Birch Anlæg. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Et nyt netværk for virksomheder i den vestlige del af kommunen håber anlægsgartner Thomas Birch at sætte i gang.

Ulfborg: Det er ikke nødvendigvis de samme ting, man lægger vægt på som virksomhed i Holstebro og i Ulfborg. Det mener anlægsgartner Thomas Birch, som for nylig blev indlemmet i Erhvervsforum Holstebro.

Han tog fat i Erhvervsforum Holstebro i samråd med den lokale borgerforening. Med sig tog han i øvrigt fem yderligere nye medlemmer, og det er der en god grund til ifølge ham selv.

- Jeg har siddet i borgerforeningen i mange år, og der har vi bare ikke kunne gøre nok for erhvervslivet herude. Derfor slog jeg til, da jeg kunne se muligheden for at organisere os via Erhvervsforum Holstebro, siger anlægsgartner og tidligere formand for borgerforeningen i Ulfborg, Thomas Birch.

Annonce

En af dem, der fik et opkald fra anlægsgartneren, er indehaver af Stabil Service i Ulfborg, Leif Jensen, som mener, at det er positivt, at der nu bliver gjort en indsats for at organisere de erhvervsdrivende i den vestlige del af kommunen.

- Vi er jo lidt lillebror i forhold til Holstebro. Det giver jo god mening, hvis vi kunne skaffe lidt bedre forhold. Det er jo fint, hvis storebror er med til at sætte struktur på det, siger han.

Leif Jensen har selv været med til at organisere forårsmesser for virksomhederne i Ulfborg, men hans håb er, at der efter samarbejdet med Erhvervsforum Holstebro kommer mere struktur over indsatsen i den vestlige del af kommunen.

- Det kræver tid og ressourcer at drive forårsmesserne, og vi skal passe vores job ved siden af, men i Holstebro har de veluddannede folk, som ikke arbejder med andet end sådan noget, mener han.

En styrket stemme

For begge virksomhedsejere er det vigtigt, at det nye netværk ikke blot kommer til udelukkende at have fokus på Ulfborg-området.

- Jeg vil gerne gøre en indsats for at få noget op at stå i den vestlige del af kommunen. Det er jo mange af de samme udfordringer, vi har, uanset, om man er slagter i Vemb, anlægsgartner i Ulfborg eller havnechef i Thorsminde, lyder det fra Thomas Birch, som håber, at Erhvervsforum Holstebro kan blive et stærkt telerør for virksomhederne i den vestlige del af kommunen.

En plan, som direktør Peter Kjeldbjerg, nikker genkendende til. Han glæder sig over de nye medlemmer i den vestlige del af kommunen.

- For mig handler det om at differentiere tilbuddet. Det her er for folk, der gerne vil tale lokaludvikling. Her kan vi sætte fokus på lokale problemstillinger, og se om man kan stå lidt stærkere, siger Peter Kjeldbjerg, som er klar til at også agere bindeled mellem forvaltning og virksomhederne i den vestlige del af kommunen.

- Det er selvfølgelig det, vi kan i det her netværk. Vi kan tage fat i forvaltningen, hvis der er nogle problemstillinger, der går igen, mener han.

Første møde for de nye netværk er skemalagt til den 19. januar, hvor interesserede kan møde op på Staby Skole.

Annonce

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Sport

Direktør trækker i trøjen igen og gør comeback på håndboldbanen

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce