Annonce
Kultur

- I aften vil vi ikke tænke på sygdom

Små lanterner med lys var sat frem til en lysceremoni ved Lemvig Sø, der lokalt markerede Knæk Cancer-ugen. Omkring 75 var med i turen rundt om søen. Foto: Johan Gadegaard
Omkring 100 deltog i et tredobbelt arrangement, som Kræftens Bekæmpelse havde stablet på benene i forbindelse med Knæk Cancer-ugen
Annonce

Lemvig: Der var stille snak og eftertænksomhed, men også plads til et smil eller to, da Kræftens Bekæmpelse i Lemvig onsdag aften lokalt markerede Knæk Cancer-ugen.

Mens skumringen langsomt blev til aften, var omkring 75 mødt op til lysceremoni ved Lemvig Sø. Ceremonien var en gåtur rundt om søen, hvor deltagerne havde lys i små lanterner med på turen.

Eftertænksomheden havde Jytte og Egon Larsen fra Lemvig med på turen rundt om søen. Men denne aften ville de ikke lade sygdommen fylde tankerne.

- Én af os er ramt af sygdommen, mens den anden jo er pårørerende. Men på en aften som i aften taler man ikke om sygdommen. Det er en hyggelig gåtur, som vi i stedet vil nyde. Vi tænker nok på sygdommen i hverdagen, så det behøver vi ikke i aften, siger parret, der plejer at være med til flere Knæk Cancer-arrangementer i løbet af ugen, men som i år nøjes med at markere ugen med gåturen rundt om søen.

Mens skumring blev til aften lyste lanternerne op på turen rundt om Lemvig Sø. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Foredrag og sang

Her gik byens vægtere forrest, mens Frederik Nielsen på seks år fra Gudum var én af de yngste deltagere i gåturen rundt om søen. Han gik sammen med sin far, Nikolaj Nielsen. Og for dem var aftenen også en vigtig markering i kampen mod kræft.

- Vi kan kun bakke op om en god sag, og vi har selv haft sygdommen inde på livet. Derfor er det vigtigt for os at bakke op, siger Nikolaj Nielsen, der også har taget sin kone og datter med på turen. De står og kigger på den blomst, der er symbolet for Knæk Cancer-ugen, som er placeret foran Lemvig Kirke, og hvor deltagerne i lysceremonien har sat deres lys efter gåturen.

Nikolaj Nielsen kalder turen for drønhyggelig, selv om baggrunden for nogle kan være dyster. Men samtidig er det også en anledning til at tage en snak med børnene om sygdommen.

- De kender godt til sygdommen, og det er godt for børnene at få det ned i øjenhøjde, så de også får en forståelse for, hvad det drejer sig om, siger Nikolaj Nielsen, der også har deltaget i Stafet For Livet og andre lignende arrangementer for at støtte Kræftens Bekæmpelse.

Annonce

Tre led

Turen rundt om Lemvig Sø var det midterste led i et tredobbelt arrangement, der blev indledt med et foredrag af Carsten Ege Møller, der fortalte om sit sygeforløb og kampen om at vende tilbage til livet, selv om han i dag sidder i kørestol. Efter lysmarchen rundt om Lemvig Sø var der koncert og mindesammenkomst i Lemvig Kirke, hvor mandskoret Notes sang, mens sognepræst Kim Eriksen holdt en reflekterende tale om at leve livet.

Hanne Lund Hansen, der er frivillig i Kræftens Bekæmpelse i Lemvig og medkoordinator af arrangementet, var glad for afviklingen af dagen og aftenen.

- Det er gået over al forventning. Det virker til, at deltagerne har nydt at være med til arrangementerne. Turen rundt om søen var fredfyldt, især på grund af vejret, men også både foredraget og besøget i kirken var noget, der manede til eftertænksomhed, siger Hanne Lund Hansen, der vurderer, at i alt omkring 100 deltog i arrangementerne i løbet af aftenen.

Hun regner med, at der også kan komme et lignende arrangement næste år, men det vil lokalafdelingen i Kræftens Bekæmpelse først endeligt beslutte efter en evaluering.

- Men skabelonen til et lignende arrangement fremover er i hvert tilfælde blevet lagt nu, siger hun.

Lemvigs vægtere var også med på turen. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce