Annonce
Kultur

I dag håber musikskolen på afklaring: Vi har været glemt

Det tog sin tid, men musik- og kulturskolerne føler sig omsider sikre på, at de har råbt højt nok til at blive hørt. Dermed er der også en forventning om, at de indgår i den plan, der onsdag skal forhandles om i forbindelse med nedlukningen af Danmark. Genrefoto: Scanpix
Længe har landets musikskoler, herunder Holstebros, været i vildrede med, hvornår man fysisk må åbne igen, og det har kostet elever.
Annonce

Holstebro: Der er tydelige afmærkninger på gulvene. Der er sprit, og fællesarealerne er afspærret.

Hvad, der ikke er på Holstebro Musikskole, er elever.

- Vi savner lidt liv - fortsat, siger leder Jens Dammeyer Sørensen.

Siden 12. marts har der været lukket for fysisk fremmøde. Der har været online undervisning, men i takt med at samfundet åbner sig så småt, er musikskolens spørgsmål kun blevet større: Hvornår må vi åbne?

- Det lader til, at vi er faldet ned mellem to stole. Vi er i hvert fald blevet glemt, siger Jens Dammeyer Sørensen om landets musik- og kulturskoler.

- Vi har ikke stået med navns nævnelse i nogen af faserne for genåbning, og det har vi naturligvis været vældig utilfredse med, tilføjer han.

Derfor har forvirringen været total. Stod man over for en snarlig åbning, eller - som man også har troet - hørte man under området, der først måtte gå i gang igen til august?

- Der har med andre ord været kaos, konkluderer musikskolelederen.

Vi har ikke stået med navns nævnelse i nogen af faserne for genåbning, og det har vi naturligvis været vældig utilfredse med.

Jens Dammeyer Sørensen, leder, Holstebro Musikskole.

Annonce

Ingen nye elever

Men onsdag kommer man måske et skridt nærmere på en afklaring.

Her er der nye forhandlinger om at fremrykke dele af genåbningen, og landsorganisationen DMK Danske Musik- og Kulturskoler håber at komme på dagsordenen. Man har i hvert fald fået øjnene op for, at musikskolerne var været oversete, mener Jens Dammeyer Sørensen, der har et håb:

- I mit hoved begynder vi den 8. juni, siger han og henviser til, at en stor del er soloundervisning, hvor det er let at overholde alle forholdsregler.

Der er brug for, at musikken spiller igen. Nedlukningen har nemlig ramt Holstebro Musikskole hårdt.

- Lige nu har vi åbent for genindmelding af vore elever, og det, tror jeg, vi er ret gode til, også selvom vi "kun" har kunnet tilbyde onlineundervisning på det seneste. Vores udfordring er derimod, at rekrutteringen af nye elever er lig nul. Vi har ikke haft mulighed for at afvikle arrangementer, såsom åbent hus, og derved skaffe nye elever. Hvis vi siger, at vi har 700 elever i alt, så kommer vi nok til at mangle 100 "nye". Det er skidt, og det betyder samtidig, at der ikke er nok arbejde til vore lærere, siger Jens Dammeyer Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce