Annonce
Navne

I sidste ende er det mennesket, der er afgørende

Sagros direktør Bjarke Poulsen fylder 50 år den 24. januar. Pressefoto
Annonce

50 år: Direktør Bjarke Poulsen, SAGRO, Bredsten, fylder 50 år, 24. januar.

Bjarke Poulsen er sønderjyde og vokset op i Skærbæk ved Vadehavet. Begge forældre var lærere, men bedsteforældrene drev landbrug, og den unge Bjarke arbejdede som skoledreng på nabogårdene.

Allerede her fik han tidligt interesse for forretning og landbrug, og forsynede dagligt det lokale lærerværelse med æg fra de 30 høns, han havde på sin arbejdsplads foruden gæs og ænder.

Han tog en matematisk studentereksamen i Ribe og kom efter aftjent værnepligt på Landbohøjskolen i 1990, og blev uddannet cand.oecon.agro. Undervejs i studiet gik turen forbi Dansk Landbrugs Realkredit, hvor han sammen med andre studerende arbejdede med lave høsttabslån efter tørken i 1992. Han afsluttede uddannelsen i 1996 med et speciale ved Statens Jordbrugs- og Fiskeriøkonomiske Institut. Her blev han efterfølgende også fastansat.

I april 2000 kom han til Landbogården i Brørup, som siden gennem en række fusioner er blevet til SAGRO. Siden 2003 har han været leder i økonomiafdelingen og har siden fået titel af udviklingsdirektør og siden vicedirektør med ansvar for ca. 50 medarbejdere.

I dag sidder han desuden i bestyrelser i SAGROs datterselskaber Svinerådgivningen og Byggeri & Teknik.

Han sidder også i sektorbestyrelsen for Økonomi- og Virksomhedsledelse i SEGES, ligesom han her sidder i en digitaliserings-styregruppe.

Sammen med klima og bæredygtighed, ser Bjarke Poulsen digitalisering som de væsentlige faglige megatrends i rådgivningen lige nu.

-Det betyder blandt andet, at det faglige ikke kan stå alene, men at vores rådgivere i høj grad også skal udvikle deres personlige kompetencer og være i stand til at omsætte deres viden, uanset hvilken platform den kommer på. I sidste ende er det mennesket, der er afgørende, siger han.

Rådgiverne skal i høj grad medvirke til at gøre landbrugene mere robuste, så de kan modstå de udsving, som en global økonomi nødvendigvis skaber. Netop robustheden og stærke afkast er altafgørende for, at det danske landbrug kan finde finansieringen til at komme godt gennem det store generationsskifte, som finder sted nu og i årene frem.

- Det kræver god ledelse i landbruget, og det er også noget af det, vi har i fokus, siger Bjarke Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce