Annonce
Sport

Ida fra Lemvig løb dansk OL-billet hjem

Ida Karstoft, Mathilde Kramer, Astrid Glenner-Frandsen og Mette Graversgaard løb Danmark til OL med en tredjeplads i sit heat ved weekendens VM i Polen. Arkivfoto: Kazuhiro Nogi/AFP/Ritzau Scanpix
Som den sidste kvinde i aktion på det danske stafetlandshold løb Ida Karstoft fra Lemvig lørdag aften i mål i tiden 44,25 sekunder og sikrede ikke blot Danmark en plads i VM-finalen, men også kvalifikation til De Olympiske Lege i 4x100 meter stafet.

Torun: Det var nok ikke en helt forkert beslutning, da Ida Karstoft for en håndfuld år siden droppede fodbolden til fordel for atletik.

Trods en lovende karriere, kontrakt med Brøndby IF og to A-landskampe fik den i dag 25-årige lemviger revet kontrakten over og kastede sig direkte ud i et nyt eventyr som løber. Under et skadesforløb havde en atletiktræner fra Atletikklubben Spartas øje på den vestjyske hurtigløber og overtalte hende til et karriereskifte.

Lørdag aften kom den foreløbige belønning. I polske Torun var Karstofte sidste kvinde på det danske 4x100 meter stafethold i heatet og blev således kvinden der fik lov til at løbe en OL-billet hjem, da Danmark med tiden 44,25 sekunder og ikke blot snuppede en plads i VM-finalen, men også kvalifikation til De Olympiske Lege i Tokyo.

Annonce
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Et imponerende resultat, ikke mindst i lyset af at det sidste skifte fra Mette Graversgaard til netop Ida Karstoft var lige ved at kikse.

Ud over Graversgaard og Karstoft bestod stafetlandsholdet af Astrid Glenner-Frandsen og Mathilde U. Kramer. Da Danmark i søndagens VM-finale blev nummer seks var det uden Ida Karstoft på holdet, der var blevet erstattet af Emma Beiter Bomme.

Ikke siden 1948 er det lykkedes Danmark at få et hold med på 4 gange 100 meter-stafet ved OL. Fordi Danmark er kvalificeret som nation og ikke som individuelle pladser er der ingen garanti for, at det bliver de samme løbere som løb billetten hjem, der også kommer til at løbe i Tokyo. Det er en beslutning, som er helt op til landstræner-teamet.

Også det danske herrerlandshold kvalificerede sig til OL i 4x100 meter stafet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce