Annonce
Kultur

Ida var bassist for Prince - nu kan du høre hende i Folkets Hus

Fra 2010 frem til hans død i 2016 spillede Ida Nielsen bas for Prince. Arkivfoto: NPG Records
Funk, soul, legendarisk basspil og rap bliver forenet, når Wonderbrazz, rapperen Kuku Agami og Ida Nielsen, der var Princes bas-spiller, går sammen på scenen i Folkets Hus

Struer: Musikeren med mere funk og soul i blodet end nogen andre, Prince, er ikke mere. Kunstneren, der gik under mange navne, døde i april 2016. Men hans bassist, danske Ida Nielsen, hvis spillestil i høj grad er inspireret af Princes hede rytmer, spiller stadig, og den 26. september optræder hun med New Orleans-funkbandet Wonderbrazz og rapperen Kuku Agami i Folkets Hus i Struer.

De tre enheder er gået sammen i et show, der formidler energien fra livescenerne i New Orleans, New York og Minneapolis, Princes hjemby, i ét show. Det bliver funky, svedigt, rytmisk og teknisk dygtigt. Konstellationen har tidligere optrådt i Danmark sammen, blandt andet til Copenhagen Jazz Festival og Aarhus Jazz Festival.

Danske Ida Nielsen var bassist for Prince fra 2010-2016 og turnerede med ham og resten af hans band verden over og indspillede albums, ligesom hun senere selv har udgivet solomateriale, som i stil læner sig op ad Prince.

Siden da har hun haft stor succes med sit eget band The Funkbots der har indspillet tre albums og har opbygget en stor fanbase i Europa og herhjemme med masser af udsolgte koncerter i bagagen.

Kuku agami er en dansk rapper med en stor personlighed, der blandt andre har arbejdet sammen med Soulchok og Zindy Kuku Boogaloo, ligesom han er en integreret del af funkbandet 5to8's.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

HF vil bruge festsal til undervisning

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Lemvig

Har flere planer klar til dimission

Annonce