Annonce
Portræt

Ihærdig behandler: Træner hver eneste dag efter jobbet

Massagen skal være med til at bringe paratriatleten Havard Vatnhamar tættere på målet om at komme til de paraolympiske lege i Japan. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Den yngste patient hos behandler Pia Graagaard er en toårig, der behandles for kolik. Ældste patient er 92 år. En alsidig uddannelse giver hende et godt grundlag for at angribe en skade eller et problem fra mange synsvinkler.
Annonce

Holstebro: Den 44-årige paratriatlet Havard Vatnhamar fra Sørvad laver en grimasse på briksen, da Pia Graagaard, 54, presser håndfladerne ned på hans ryg. Det gør lidt ondt, men gør også godt.

Han har overbelastet sin lidt skæve ryg i forbindelse med sin triatlon-træning i satsningen på at blive bedre - og forhåbentlig kvalificere sig til at komme med det færøske landshold til de paraolympiske lege i Tokyo til sommer. Han har fået amputeret hånden og en del af højre arm efter en dramatisk ulykke på en fiskekutter fra Thyborøn på havet i august 1992. Her kom hånden i klemme i et spil.

Havard Vatnhamar husker tidspunktet alt for godt: 12. august 1992 klokken 12.15!

Nu får han jævnlig massage hos Pia Graagaard, Energi & Helse, som han også træner sammen med i Holstebro Triathlon Klub, hvor hun er meget aktiv.

Jeg ved, at jeg er med til at gøre en forskel for mange idrætsfolk, og min opgave er naturligvis at få dem i gang med træningen så hurtigt som muligt

Pia Graagaard, massør og zoneterapeut

Annonce

Gør en forskel

- Jeg ved, at jeg er med til at gøre en forskel for mange idrætsfolk, og min opgave er naturligvis at få dem i gang med træningen så hurtigt som muligt, siger Pia Graagaard, der netop kan markere 20-året for sin behandlervirksomhed i klinikken på Allégade.

- Der var ikke mange, der troede på mig dengang. Vi havde tre mindre børn og var ved at flytte og restaurere huset. Men selv havde jeg ikke betænkeligheder, og allerede den første uge strømmede folk til.

Som optakt havde hun uddannet sig som zoneterapeut og fysiurgisk massør.

- Jeg husker, at jeg skulle op til syv eksaminer på en uge. Men jeg er målrettet og stædig og vidste, at det nok skulle gå fint.

Annonce

Godt rustet

Det gjorde det - og senere har Pia Graagaard dels uddannet sig som akupunktør, dels udbygget sin viden løbende på kurser. Hun er godkendt som autoriseret behandler og dermed af Sygeforsikringen Danmark og diverse sundhedsforsikringer. Det indebærer også, at behandlingen er dækket af forsikring.

- Det er et kvalitetsstempel, der giver mange kunder, fortæller hun.

Den alsidige uddannelse betyder, at hun føler sig rigtig godt rustet til at angribe en skade eller et problem fra mange synsvinkler.

- Men jeg kender også mine begrænsninger, og kan jeg se, at det er problem, jeg ikke kan løse, så sender jeg straks patienten videre til en anden, siger Pia Graagaard.

Energi & Helse

Pia Graagaard har i 20 år drevet behandlervirksomheden Energi & Helse fra sin klinik på privatadressen Allegade 15, Holstebro. Hun udøver massage, sportsmassage, zoneterapi og akupunktur.

Hun er gift med Bjarne Søndergaard, der har stor succes med sit firma Fat Tables i Vejrumstad.

Parrets ældste søn Thomas, 28, Holstebro, har netop afsluttet eksamen som fysioterapeut og fået job i Struer. En af opgaverne er at være fysioterapeut for TTH Holstebros ligadamer. Hans kæreste Kira er jurist ved anklagemyndigheden.

Datteren Trine, 26, jobber i modebranchen hos Selected i Holstebro. Hendes kæreste Steffan Jensen er bestyrer hos Munck og Co. i Holstebro.

Simon, 24, afslutter til sommer ingeniøruddannelsen i København. Han er kæreste med Olivia, der er medie-uddannet.

Annonce

Trofaste patienter

En del af kunderne har skavanker, som kan forebygges med massage, mens andre bruger massagen som wellness. Ti af patienterne har været med gennem alle tyve år, og i en familie, behandler hun fire generationer. Den yngste patient er en toårig, der behandles for kolik. Ældste patient er 92 år.

- Mange har jeg et meget nært forhold til og snakker meget med. Andre ønsker slet ingen snak, og det respekteres naturligvis, siger behandleren, der elsker sit job.

Som hun ikke finder ensomt, selv om hun er alene.

- Jeg har jo SÅ mange spændende patienter, smiler hun.

- Mange klienter har jeg et meget nært forhold til og snakker meget med. Andre ønsker slet ingen snak, og det respekteres naturligvis, siger Pia Graagaard. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Annonce

Konkurrencemenneske

Massage er et krævende og fysisk belastende arbejde, men Pia Graagaard er i god form og evner ved siden af arbejdet at træne som triatlet op til elleve timer om ugen. Derfor stopper arbejdsdagen altid klokken 15.30, så der er tid til at træne.

- Jeg elsker at træne, træner hver dag og deltager i mange konkurrencer. Er et kæmpe-konkurrencemenneske og vil også gerne på podiet.

De sportslige ambitioner for sæsonen er høje. I maj deltager hun i VM i duathlon (løb og cykling, red.) i Viborg. I juni i nordisk mesterskab i en halv ironman. Tre uger senere i et barskt cykelløb på 180 kilometer i de franske bjerge. Og midt i august agter hun at gennemføre en hel ironman.

Ud over at dyrke trisporten løber hun i Mejdal Halgård Motion, hvor hun også er træner.

Mellem ni og 11 timer om ugen træner Pia Graagaard, der har mange sportslige ambitioner for 2020. Herunder at gennemføre en ironman. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce