Annonce
Lemvig

Kommunaldirektør om genåbning af skoler og institutioner: - Det er ikke let 

Der skal i påsken findes svar på mange spørgsmål, så det er uvist endnu hvor mange af skolerne og daginstitutionerne, der er klar til at tage imod børnene onsdag efter påske. Forældrene vil blive holdt informeret, lover Lemvig Kommune. Arkivfoto
Spørgsmålene og de praktiske udfordringer hober sig op før påske, og forældre skal holde sig informeret påsken over, så de ved, hvad de skal forholde sig til, når påsken er overstået

Lemvig: Forældre til de yngste skolebørn og til børn i kommunens dagtilbud skal holde sig godt orienteret påsken over, hvis de vil være forberedte på, hvordan opstarten af skoler og dagtilbud bliver onsdag efter påske.

Onsdag eftermiddag var der stadig langt flere spørgsmål end svar hos Lemvig Kommune, som så ind i en kæmpe stak af udfordringer, der skal på plads, inden børnene kan komme i skole eller blive passet i vuggestue eller børnehave.

Mange forældre må sandsynligvis se i møde, at det ikke bliver allerede onsdag efter påske, man kan aflevere børnene. Skoler og institutioner skal være klar til at overholde de retningslinjer, der er sendt ud, og der var onsdag - en uge før med en påskeferie imellem - lang vej, til man havde svar på alle spørgsmål.

- Nej, det er ikke let, konstaterede kommunaldirektør Lars Keld Hansen onsdag, inden man om eftermiddagen skulle i gang med en række videomøder med ledere og andre praktiske tiltag for at få afklaret nogle af spørgsmålene. Der påhviler lederne af skolerne og tilbudene en lang arbejds-påske for at få forberedt åbningen.

- Nu er det heldigvis ikke tirsdag, der er sat som åbningsdag, så der er en hverdag inden onsdag, hvor vi kan få afklaret meget. Men vi vil leve så godt op til vejledningerne, som det er muligt, så der er mange praktiske udfordringer.

For eksempel den enkelte udfordring med, at 27 børn i en skoleklasse skal fordeles i tre lokaler, hvis man skal overholde afstandskrav. Der er langt fra kvadratmeter nok på alle skoler og på alle daginstitutioner til, man kan passe det antal børn, man er normeret til

- Så skal vi have omorganiseret vores rengøring, så vi kan se, at der, hvor vi ikke bruger den så meget i øjeblikket, kan den flyttes ud på skoler og dagtilbud. Der er naturligvis store krav til hygiejnen. Vi skal også have styr på, om der er håndsprit, sæbe med mere nok. Og så er der transporten. Der er ikke plads til så mange børn i busserne, så der skal sikkert køres flere gange, og hvornår er det så? Et stort spørgsmål vi skal have fundet svar på. Specialkørslen skal også i gang igen.

Kommunaldirektøren vil derfor opfordre så mange forældre som muligt til at transportere børnene til skolerne, så man undgår for mange børn sammen.

Hvis der ikke er plads til alle i daginstitutionerne, hvem skal så bestemme, hvem der kan få passet børn, og hvem kan ikke. Et spørgsmål, der onsdag heller ikke var svar på endnu.

- Vi har naturligvis en stor opgave med at informere forældre, og det kan vi heldigvis gøre via aula. Det bliver direkte mellem lederne af skolerne og daginstitutionerne og til forældrene. Det vil vi gøre, efterhånden som vi får svar på spørgsmålene, så forældrene ved, hvad de skal forholde sig til. Det bliver helt sikkert en travl påske for lederne. Vi har også den udfordring her op til påske, at mange af kommunens ansatte jo er sendt på ferie, fordi vi har lukket ned i forvejen. Men de er her så tirsdag, hvor vi kan lave mange forberedelser. Men som sagt skal alle ikke forvente, at der bliver start onsdag. Vi starter ikke, før vi har styr på, at vi overholder vejledningerne, siger Lars Keld Hansen.

Oven i det har kommunen så også de ansatte at forholde sig til.

- Der er naturligvis mange ansatte, der er utrygge ved at skulle i arbejde med så tæt afstand, som der vil være til børn, som i sagens natur jo ikke kender til afstandskrav. Jeg forstår utrygheden, og det skal vi også forholde os til, lyder det fra Lars Keld Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce