Annonce
Struer

Ikke helt det samme uden den personlige kontakt - men det virker

Beboerne på Svalegangen nyder at være samlet til fællessang. Privatfoto
Musikterapeuten Frederik Wunderlich spreder stadigvæk glæde blandt de demente på Svalegangen

Struer: Under normale omstændigheder har de 15 beboere på demensafsnittet Svalegangen i Struer stor glæde af et besøg af musikterapeuten Frederik Wunderlich.

Når han slår strengene an på sin guitar, vækker han minder og skaber kontakt, og det var derfor et stort savn på afdelingen, da han blev udelukket fra det personlige møde med beboerne.

Formanden for vennekredsen, Mona Skov, fik derfor den gode idé, at Frederik kunne indspille sine sange, og personalet kunne så afspille dem på en iPad, nu han ikke selv kunne blive lukket ind.

- Frederik var heldigvis med på idéen og gik i gang med det samme. Stor tak for det, siger Karin Thøgersen, som er funktionsleder på Svalegangen.

- Vi bruger hans indspilninger dagligt, og det virker rigtig godt. Beboerne nyder det, når sanghæfterne bliver fundet frem, fortæller hun, og forrige søndag fik de også mulighed for at se ham i levende live, da han mødte op og gav beboerne en lille udendørs koncert i haven.

- For vi kommer da heldigvis stadigvæk også lidt ud, fortæller Karin Thøgersen.

Det kan være turen ud i haven, men beboerne kommer også ud i landskabet.

- Personalet kører en tur med dem i bussen, hvor vi har højest tre af beboerne med ad gangen, og så kører vi bare en bustur ud i det blå for at opleve lidt andet, og der er ingen, der kommer ud af bussen, før vi er hjemme igen, fortæller hun.

- Det er noget, de nyder, og vi har også arrangeret fællessang med beboerne på altanen. Det var en rigtig positiv og god oplevelse, som fik smilene frem hos mange af dem, der tilfældigvis kom forbi.

Annonce

Frederik var heldigvis med på idéen og gik i gang med det samme. Stor tak for det.

Karin Thøgersen, funktionsleder, Svalegangen

Småkager og blomster

Personalet hjælper også beboerne med at holde kontakt med de pårørende.

Det er stadigvæk udelukket at få besøg. - Men vi hjælper beboerne med at få kontakt til de pårørende via telefonopkald og måske Facetime, så de også får ansigt på, når de får kontakt, fortæller Karin Thøgersen, og vennekredsen står også klar til at hjælpe med at få hverdagen til at fungere med nogle højdepunkter, når de for eksempel leverer både småkager og blomster til afdelingen.

Og Ingrid Houlind har også sendt en større bogpakke op til Svalegangen, så alle de 15 beboere kunne få eksemplarer af hendes bøger i serien "Kan du huske".

- Ingrid har givet fire bøger til hver, så de får udleveret en ny bog hver fredag, så er der lidt til weekenden, og det er jo ikke kun her på Svalegangen. Vi ved, at Ingrid har delt bøgerne ud til alle plejecentrene. Det har også været en rigtig stor hjælp for os, fortæller Karin Thøgersen og glæder sig over den store opbakning og alt det, personalet gør for at få hverdagen til at fungere.

Musikterapeuten Frederik Wunderlich kan ikke komme ind til beboerne på Svalegangen, men Jutta Forbech (t.v.) og Magda Pedersen nyder så her at kunne høre og synge med på de indspilninger, han har lavet, så de kan blive afspillet på afdelingen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Annonce