x
Annonce
Håndbold

Ikke mere breddehåndbold i år - DHF afslutter sæsonen

Beslutningen om at afslutte sæsonen før tid betyder blandt andet, at NSK Håndbold nu kan kalde sig oprykkere til 2. division. Arkivfoto: Morten Strægaard
Et enigt håndboldforbund har fredag besluttet, at turneringen for alle rækker med undtagelse af senior liga og senior 1. division er slut, som følge af den aktuelle situation med corona-virussen.

Nordvestjylland: Da regeringen onsdag meldte ud, at idrætsaktiviteter burde suspenderes for de kommende 14 dage, traf et samlet Dansk Håndbold Forbund hurtigt beslutningen om at indstille alle kampe frem til onsdag den 25. marts.

Men efter to dages tænketid har man nu valgt at gå skridtet længere og aflyse resten af sæsonen for alt breddehåndbold. Dansk Håndbold Forbund og de tre distriktsforbund – Håndbold Region Øst, Fyns Håndbold Forbund og Jydsk Håndbold Forbund – som administrerer turneringen for 2. division og nedefter, har besluttet, at turneringen for alle rækker fra og med 2. division er afsluttet for sæsonen 2019/2020.

Beslutningen medfører også, at alle børne- og ungdomskampe aflyses, U17 liga og U19 liga stopper, og ungdoms-DM aflyses.

Annonce

Ingen kvalkampe

Beslutningen får stor betydning for op- og nedrykning, da der i denne sæson derfor kun vil være direkte op- og nedrykning, hvilket betyder, at der ikke kommer til at blive afviklet kvalkampe.

Dermed må for eksempel Lemvig i 3. division herrer, som ellers lå på en kvalkamps-givende andenplads efter NSK Håndbold, opgive håbet om en oprykning. Til gengæld kan et hold som Struer Håndbolds andethold hos serie 1 damer glæde sig over, ikke at kunne blive overhalet og dermed rykker op i jyllandsserien.

Dette gælder naturligvis ikke liga og 1. division, der fortsat fastholder, at sæsonen er sat på pause og dermed afventer situationen.

Beslutningen betyder også, at der ikke stilles hold til kvalkampe om oprykning fra 2. division til 1. division, og at de hold i 1. division, der ender sæsonen med at skulle have spillet kvalkampe, forbliver i 1. division.

De lokale forbunds- og kredskontorer vil træffe beslutning om, hvordan der skal fyldes op i rækkerne ved ledige pladser. De vil herefter kunne svare på spørgsmål om op- og nedrykning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce