Annonce
Lemvig

Ikke rekord igen - men et stabilt år for Thyborøn Havn

Havnen har blandt andet investeret i nye lossefasciliteter ved Triple Nine. Pressefoto: Henrik Vinther Krogh / Complot
Selvom fiskeriet fra Thyborøn Havn ikke nåede nye rekorder i 2019, så blev det trods store udfordringer med kvoter og fangstmængder et rigtigt godt år for havnen. Faktisk endte værdien af landinger ind over kaj i Thyborøn på en andenplads kun overgået af rekordåret 2018.

Thyborøn: 2019 bliver ikke året, hvor Thyborøn Havn igen slår rekorder på omsætningen, men der er dog fortsat langt til røde tal på bundlinjen. Selv om fiskeriauktionen som omtalt i sidste uge fik en pæn nedgang i 2019, så har den samlede mængde af fisk på havnen været god. Thyborøn Havn oplyser, at man sjældent har haft så mange fisk over kajkanten som i netop 2019. Det skyldes, at tallene omfatter både fisk til auktionen, til fiskemelsfabrikken Triple Nine samt den såkaldte transitfisk fra hollandske og belgiske fiskere, som lander deres fisk i Thyborøn, hvorefter de bliver kørt hjem til deres egne fiskeauktioner i Holland og Belgien. Faktisk blev 2019 et år med rekordmange hollandske og belgiske fartøjer, der gennem hele året fiskede med udgangspunkt i Thyborøn. Det bidrog væsentligt til, at 2019 faktisk endte med at blive et af de rigtigt gode år på fiskeriet.

De samlede mængder nåede ikke tidligere års højder, men til gengæld var priserne på både konsumfisk og industrifisk høje gennem hele 2019, og det pyntede godt på det økonomiske resultat. - Det er en rigtig god fornemmelse som havn at komme ud af et turbulent år som 2019 og opleve, at landingsværdien i Thyborøn faktisk kun er overgået af værdien i 2018, som var vores absolutte rekordår, siger havnens direktør Jesper Holt Jensen og fortsætter:

- Det cementerer Thyborøn Havn som en af landets største og vigtigste fiskerihavne og viser, at vores satsning på fiskeriet og investering i gode faciliteter hertil er rigtig.

I 2019 blev der landet 249.000 ton fisk til en værdi af 917 millioner kroner. Det er det næstbedste år målt på værdi af fisk landet i Thyborøn i hele havnens historie. - Alle tre områder indenfor fiskeriet bidrog til det gode resultat for havnen i 2019, siger Jesper Holt Jensen.

Annonce

Investeringer på Thyborøn Havn

Fiskeauktionens faciliteter blev fordoblet ved en ombygning i 2017
Ny kassevaskerhal blev sat i drift i 2017
Nye lossekajfaciliteter er under konstruktion til industrifiskerisegmentet. Byggeriet blev igangsat i sommeren 2018 og forventes at stå helt færdigt i 2020
180 m sværgodskaj blev anlagt i 2016
190 m ekstra ISPS-kajanlæg er anlagt til godssegmentet i 2018
430 meter kaj er fornyet og uddybet til seks meter i Vestre Inderhavn i 2019

Nye godstyper

Godsmængden over Thyborøn Havn endte i 2019 på 1,45 millioner ton, hvilket er lidt lavere end året før. Året bar især præg af en tilbagegang på mængden af sten og grus, og det er den godstype, som pr. definition vejer tungt i statistikken. 2019 var imidlertid præget af, at også nye godstyper fik øje på Thyborøn Havn.

- Vi ligger stabilt omkring 1,5 millioner tons gods om året, så 2019 er tilfredsstillende på godsområdet, siger Jesper Holt Jensen.

Thyborøn Havn har gennem de seneste tre år anlagt nye faciliteter med gode arbejdsforhold til alle arbejdsområder.

- Vores satsning på at tilbyde unikke arbejdsforhold til offshore branchen har givet positivt respons i 2019, hvor flere offshore-rederier har brugt havnen til specialopgaver og som basishavn på blandt andet forundersøgelsesprojekter i Nordsøen til havvindmølleparken Thor, siger Jesper Holt Jensen. Regnskabet for 2019 er ikke gjort op endnu, så det er for tidligt at sige noget om, hvordan resultatet lander for Thyborøn Havn.

- Jeg forventer dog, at det bliver et rimeligt regnskab, selvom det ikke bliver et nyt rekordår som sidste år, siger Jesper Holt Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskere fejrer jubilæum

112

Fællesskur i flammer lørdag morgen

Annonce