Annonce
Lemvig

Ikke sikkert vi når at blive klar alle steder onsdag efter påske

Kommunaldirektør Lars Keld Hansen - vi skal også tage hånd om de nye faggrupper, der nu bliver nervøse for at komme tæt på smittefare. Arkivfoto
Lemvig Kommune kender endnu ikke de retningslinjer, der skal overholdes, når dagtilbud og skoler genåbnes efter påske

Lemvig: Regeringens udmelding om, at børn op til 12 år i dagtilbud og skoler kan starte i institution og skole onsdag efter påske, giver naturligvis stor travlhed hos Lemvig Kommune. Klokken 9 mødes kommunens topfolk på telefonmøde for at planlægge, hvordan man kommer i gang.

- Vi må først og fremmest afvente de retningslinjer, der kommer fra Sundhedsstyrelsen, så vi ved, hvad vi skal arbejde ud fra siger kommunaldirektør Lars Keld Hansen.

Han har forstået, at Kommunernes Landsforening ikke har været inde over nogen beslutning, så derfor har der ikke været mulighed for at lave et forarbejde, så man kunne være forberedt.

- Det er Sundhedsstyrelsen, vi må vente på i første omgang, så vi kender afstandskrav med meget mere. Når vi kender dem, kan vi planlægge for hver enkelt institution og skole, hvad der skal gøres, for at vi lever op til retningslinjerne. Vi ved, at vi "kan" starte fra onsdag efter påske. Men det er langt fra sikkert, alle steder er klar den dag. Så må vi starte i den rækkefølge, vi nu kan, så mest realistisk er det, at vi kommer i gang "ugen" efter påske, mener Lars Keld Hansen, der naturligvis på dette tidspunkt selv har flere spørgsmål end svar på, hvordan åbningen skal ske.

- Jeg ved, at direktøren for området, Lars Borst Hansen, allerede i aftes begyndte at kontakte nogle af de ledere, der nu skal i gang med arbejdet. Vi vil også orientere forældre om, hvordan situationen er, og så vil vi informere så hurtigt, vi kan, når vi ved mere.

Kommunen står også over for en række lærere og pædagoger, som nu vil være nervøse for at skulle i være tæt på børnene på grund af smittefaren.

- Det skal vi også håndtere, og vi har jo i forvejen en lang række medarbejdere hos kommunen, der allerede er i arbejde, og som er tæt på borgere, som kunne give smitte. De er naturligvis også nervøse for at bringe smitte med hjem og videre, og det vil være det samme med disse nye faggrupper, der skal i gang. Vi skal have håndteret, hvordan vi får testet ved tegn på sygdom, siger kommunaldirektøren.

Håndteringen af åbningen bliver ikke lettere af, at der nu er helligdage og påskeferie.

-Men nu er der ikke tale om en åbning dagen efter påske. Det er først onsdagen, der er i spil, og vi må se på, hvad vi kan nå at gøre klar, så det overholder retningslinjerne. Som sagt kan det tage nogle ekstra dage, så vi nogle steder kommer længere hen på ugen, inden vi kan åbne op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce