Annonce
Struer

Ildsjæl trækker sig i skuffelse over kommunens beslutning

Karsten Lund, der nu ikke længere ønsker at være formand i Struer Boldklub. Arkivfoto: Allan Damgaard
Karsten Lund ønsker ikke længere at være hverken formand for eller frivillig i Struer Boldklub. Årsagen er en ny strategi fra Struer Kommune

Struer: Der skal findes en ny formand til Struer Boldklub. Det oplyser den lokale fodboldklub i en meddelelse, som bestyrelsen også har sendt til frivillige trænere og ledere.

Nuværende formand, Karsten Lund, "som har været et kæmpestort aktiv som frivillig i Struer Boldklub de sidste fem år og som formand de seneste to år, har taget en svær beslutning".

Han stopper både som formand og frivillig i Struer Boldklub fra næste generalforsamling i marts 2021, oplyses der i meddelelsen.

Annonce

Baggrunden er en beslutning, som kultur- og fritidsudvalget har truffet angående strategi for og retningslinjer omkring udlejning og brug af den nye kunstgræsbane.

Den nye strategi går ifølge Struer Boldklubs bestyrelse imod den aftale, som Struer Kommune i november 2019 indgik med Struer Kunstgræs.

En forening, Karsten Lund ligeledes var formand for, og som på samme baggrund nu er nedlagt.

Motivationen er væk

- Da jeg satte mig i spidsen for dette langstrakte arbejde omkring etableringen af kunstbanen, var min motivation at være med til at skabe endnu bedre forhold for foreninger og fodboldklubber i Struer Kommune, forklarer Karsten Lund i meddelelsen.

- Kunstbanen skulle være et aktiv i at fastholde og udbygge foreningslivet, og vi har brugt flere hundrede timer på finansieringen og etableringen af banen, tilføjer han.

Herunder en miljørigtig løsning og et online bookingsystem, fremgår det af meddelelsen.

- Motivationen var også, at de involverede foreninger omkring kunstbanen efterfølgende fik en aktiv fordel af banen, når det kom til booking, adgang og pris for leje, siger Karsten Lund:

- Jeg er derfor skuffet over Struer Kommunes beslutning vedrørende den ændrede strategi for kunstbanen.

Direkte adspurgt forklarer Karsten Lund, at han har mistet motivationen til at være frivillig. Han føler sig kørt over, som han selv udtrykker det.

Annonce

Virkelig ærgerlig situation

I dagsordenen fra det møde, hvor kultur- og fritidsudvalget besluttede at ændre retningslinjerne, står, at sagen er blevet taget op på baggrund af henvendelser fra brugere.

Udvalget ønsker at give privatpersoner mulighed for at leje kunstgræsbanen i Struer Idrætspark for 200 kroner pr. time til for eksempel individuel træning, forklares det.

Sådan så det ud, da den nye kunstgræsbane blev indviet. Arkivfoto: A.P. Christensen

- Vi ønsker, at der bliver spillet så meget som overhovedet muligt på den nye kunstgræsbane, forklarer Lars Møller Pedersen (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget.

- Kommunen vil gerne sikre, at høj som lav kan spille på den, men foreningerne har stadig førsteret til at booke den, tilføjer han.

Lars Møller Pedersen kalder det "en virkelig ærgerlig situation", at Karsten Lund har valgt at gå og håber, at han vil komme tilbage i dialogen med Struer Kommune.

Spørger man Henrik K. Jensen, der er medlem af bestyrelsen i Struer Boldklub, så føler han sig egentlig lidt snydt.

- Den her løsning skulle have været meldt ud fra start, og så kunne man have fundet de mennesker, som ville hjælpe med det, siger han:

- De sagde, at den (banen, red.) skulle komme foreningerne til gode, så foreningerne har lagt mange timer og økonomi i det. Nu er vi bare en kunde.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Struer

Ny direktør satser på tog til tiden fra Langå

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce