x
Annonce
Lemvig

Indbrud hos Bay Art under opklaring

Dorte bay foran forretningen i Weibelsgade, hvor hun åbnede Bay Art 30. november. Arkivfoto: Allan Damgaard
18-årig fremstilles i grundlovsforhår i dag efter fund af stjålne smykker i hans lejlighed

Lemvig: - Jeg er glad og lettet, siger kunsthåndværker Dorte Bay, der nu har udsigt til at få en del af de smykker tilbage, hun fik stjålet fra butikken Bay Art natten til 6. februar i år.

Politiet fandt en del af smykkerne, da de onsdag ransagede en lejlighed i Lemvig. Hos en blot 18-årig mand, der i øvrigt er en gammel kending af politiet, fandt man 52 ringe, der alle stammer fra indbruddet i februar. Der ud over blev der fundet ni frisørsakse samt en del andre effekter, der vurderes at stamme fra indbrud i området. Mens politiet forsøger at finde frem til effekternes oprindelse, vil man forsøge at få den 18-årige varetægtfængslet. Derfor bliver han stillet for en dommer senere i dag.

Ved indbruddet hos Bay Art blev der stjålet op mod 300 smykker, som Dorte Bay selv har fremstillet. Derfor er det kun en mindre del af smykkerne, der nu vender tilbage til butikken.

- Men det er helt fantastisk for mig, at jeg nu får nogle af dem tilbage, og at gerningsmanden er fundet. Det giver mig også en ro. Det er rart at vide, hvem gerningsmanden er, så man ikke skal gå og være mistroisk over for alt og alle. Og så giver det mig selvfølgelig et håb om, at de vil finde endnu flere af smykkerne, siger hun.

Dorte Bay åbnede Bay Art i Weibelsgade i Lemvig 30. november. Forretningen er baseret på smykker, hun selv fremstiller.

- Og derfor betyder det meget for mig, at jeg nu får noget at sælge af igen. Det tager lang tid at oparbejde et nyt lager, siger hun.

Dorte Bay er i øvrigt fuld af roser til politiet for at opklare sagen.

- Det er rigtigt flot politiarbejde, de har lavet. Jeg tror, det har haft afgørende betydning, at det var to lokale betjente, der var på sagen, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Politiet jagtede bil i Klosterheden

Lemvig

Kommunen går fortsat fri af corona

Lemvig

Kendte navne til klimamøde for børn

Annonce