Annonce
Erhverv

Indehaveren af Tippe i Lemvig: Godt jeg har min webshop

Dorte Svankjær har været indehaver af modetøjsbutikken Tippe i Lemvig i 23 år, og for otte år siden supplerede hun den fysiske butik med webshoppen bytippe.dk. Foto: Allan Damgaard
Indehaveren af modetøjsbutikken Tippe i Lemvig, Dorte Svankjær, er glad for, at hun har sin webshop her under nedlukningen af de fysiske butikker. Det giver hende tryghed i en usikker tid.
Annonce

Lemvig: - Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort uden min webshop. Det giver mig mulighed for at have et vist salg her under nedlukningen, siger indehaveren af modetøjsbutikken Tippe i Lemvig, Dorte Svankjær.

I lighed med hovedparten af landets butikker skal hun holde sin butik i Vestergade lukket i øjeblikket. Indtil videre frem til den 17. januar.

Men hun opholder sig alligevel adskillige timer hver dag i sin butik. Og det er ikke kun for at gå og rydde op, som man jo altid kan bruge lidt tid på. Nej, hun har travlt med at ekspedere ordrer via sin webshop, bytippe.dk.

- Min webshop er med til at give mig tryghed her i en ganske usikker tid, hvor vi jo ikke ved, hvor længe vi er tvunget til at holde lukket i de fysiske butikker. Statsministeren antydede jo på et pressemøde, at de nuværende restriktioner sagtens kunne blive forlænget, siger Dorte Svankjær.

I første omgang skulle butikkerne holde lukket nemlig jul og nytår, og det passede egentlig Dorte Svankjær meget godt.

- Så kunne jeg få en god, lang juleferie, hvilket vi butiksejere jo ellers normalt ikke kan. Det var der også flere kunder, der påpegede over for mig. Det drejede sig i første omgang 3½ dage, som vi skulle have lukket. Det var til at overskue, siger Dorte Svankjær.

Men hun fik alligevel ikke så lang og rolig en juleferie, som hun havde forventet.

Annonce

Turde ikke vente

Tirsdag den 29. december blev nedlukningen nemlig forlænget til den 17. januar.

- Efter den udmelding kunne jeg se, at mange af netbutikkerne tog hul på deres udsalg. Jeg havde ellers besluttet, at jeg både med min fysiske butik og min webshop ville vente med udsalgsstart til uge 1 som de øvrige butikker her i Lemvig. Men jeg følte, at jeg var nødsaget til at begynde udsalget i webshoppen med det samme i lighed med de øvrige. Jeg turde simpelthen ikke vente af frygt for at miste omsætning, siger Dorte Svankjær.

Det gav hende et par travle dage som afslutning på 2020. Der kom nemlig en hel del ordrer ind, og køberne i Lemvig Kommune fik så vidt muligt leveret pakkerne personligt af Dorte Svankjær.

Annonce

Kørte ud med tøjet

- Når jeg havde pakket tøjet, kunne jeg jo lige så godt køre ud med det her lokalt. Jeg måtte jo ikke have åbent i min fysiske butik, så hvad skulle jeg ellers lave, siger Dorte Svankjær.

Hun kunne se, at nogle af bestillingerne - f.eks. kjoler - nok var møntet på, at vedkommende gerne ville have tøjet på nytårsaften.

- Så blev modtageren jo ekstra glad for at få varen leveret før nytårsaften, siger Dorte Svankjær.

Udsalget er vigtigt for Dorte Svankjær. Så får hun nemlig ryddet ud i tøjmængderne, så der bliver plads til det nye.

Det er otte år siden, at hun åbnede webshoppen bytippe.dk, og her er salget gået stærkt fremad i 2020.

Annonce

Øget netsalg i 2020

- Jeg har øget min omsætning i webshoppen med cirka 40 procent i 2020, så det er virkelig et godt supplement til min fysiske butik. Men det er stadig i den fysiske butik, at jeg har det største salg, og det er også den fysiske butik, der ligger mit hjerte nærmest. Det er jo her, jeg har den daglige kontakt med kunderne, når vi ellers har normale forhold, siger Dorte Svankjær.


Men det er stadig i den fysiske butik, at jeg har det største salg, og det er også den fysiske butik, der ligger mit hjerte nærmest.

Dorte Svankjær, indehaver af Tippe og bytippe.dk


Det er krævende at passe webshoppen. Det er noget, som hendes faste medarbejder ofte hjælper med, men hun er i øjeblikket sendt hjem med lønkompensation, så nu Dorte Svankjær alene om opgaven.

- Det er som at have en butik nummer to, når man har en webshop. Det tager tid at passe webshoppen ordentligt, siger Dorte Svankjær.

Hun kan se tilbage på et fornuftigt 2020.

Annonce

At handle lokalt

- Det har været et godt år for mig, og det sluttede af med en god julehandel. Her mærkede jeg en god lokal opbakning. Det er mange, der er bevidste om at handle lokale. Der er jo også flere lukkede butikker i gågaden, og på den måde bliver man på en trist måde mindet om, hvordan det vil se ud, hvis butikkerne ikke kan få det til at løbe rundt, siger Dorte Svankjær.

Tippe

Modetøjsbutikken Tippe i Lemvig blev grundlagt i 1984. Dorte Svankjær blev medarbejder i butikken i 1988.

Dorte Svankjær har været indehaver af Tippe siden 1998. Butikken ligger i gågaden Vestergade.

For otte år siden oprettede hun webshoppen bytippe.dk.

Hun har én medarbejder, som i øjeblikket er hjemsendt på lønkompensation.

I forbindelse med julehandlen oplevede hun, at flere kunder sagde, at de havde bedt om at få ønskesedler  - f.eks. fra deres børn - uden links til køb på nettet. De ville handle i de fysiske butikker i stedet.

Dorte Svankjær ser optimistisk på fremtiden, selv om hun erkender, at hun ser med en vis bekymring på en eventuel forlænget nedlukning.

Annonce

Kan blive vanskeligt

- Jeg tror godt, at vi i løbet af året kan indhente to ugers nedlukning rent omsætningsmæssigt, men det bliver selvfølgeligt mere vanskeligt, hvis vi nu skal holde lukket i f.eks. fire uger. Da coronakrisen begyndte i foråret, havde vi også en stille periode, men så kom handlen heldigvis i gang igen, og kunderne havde lyst til at købe, siger Dorte Svankjær.

Hun kalder det trist, at hovedparten af byens butikker skal have lukket.

- Tidligere har jeg kun prøvet at have butikken lukket én dag, og det var i forbindelse med en snestorm i januar 2010. Så det er en mærkelig situation, vi befinder os i, siger Dorte Svankjær, der hver dag er inde omkring butikken Ganefryd, der ligger to butikker væk og godt må holde åbent. Så får hun en god snak med butiksleder Ane Wöhlk, og dermed får hun brudt den ensomme arbejdsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce