Annonce
Lemvig

Indsamling til ny Solbussen  er tæt på målet

Jens Jørgen Persson og Elin Lillelund fra Solgårdens & Søparkens Venner foran den gamle Solbussen, der nu er klar til at blive udskiftet med en ny. Arkivfoto: Allan Damgaard
Det har været en sej proces at samle penge ind til en ny Solbussen, men alt tyder på, at Solgårdens & Søparkens Venner kan købe den nye bus i år.
Annonce

Lemvig: Nu ser formand Elin Lillelund og Jens Jørgen Persson fra Solgårdens & Søparkens Venners bestyrelse generelt positivt på tingene, men de lægger alligevel ikke skjul på, at det har været sværere end forventet at samle penge ind til en ny Solbussen.

- Vi havde ikke forventet, at de ville være så svær en opgave, men nu er vi heldigvis så langt, at vi kan skimte målstregen, siger Elin Lillelund.

Vennekredsen modtager fortsat gerne bidrag til bussen, der er uundværlig, når de ældre beboere på Solgården og i Søparken skal transportere rundt til gode oplevelser på egnen. Ligeledes Dagcenterets brugere kan benytte Solbussen.

- Det var vores målsætning at samle 200.000-250.000 kroner ind, og det tal ligger vi efterhånden tæt på, selv om bidrag stadig er yderst velkomne og vil være til gavn for hele projektet, siger Elin Lillelund.

Der er søgt stribevis af fonde, virksomheder og organisationer.

- Vi har sendt 65 ansøgninger, og det har været en omfattende proces, siger Elin Lillelund, der har fået god hjælp af gemalen Kai Lillelund udi kunsten af skrive målrettede ansøgninger.

Det er dog ofte sket, at vennekredsens ansøgning ikke er kommet i betragtning.

- Vi har adskillige gange fået at vide, at vi ikke er målgruppen. Det er lidt hårdt med disse afslag. Men der er også mange, der har været flinke til at bidrage, og vi er selvfølgelig meget glade for, at vi har fået så mange penge ind, siger Elin Lillelund.

Jens Jørgen Persson tilføjer, at der også er private, der har bidraget til indsamlingen, og ligeledes nogle af beboerne har givet til den nye bus.

Annonce

Tidssvarende bus

Den nuværende Solbussen er 18 år og trænger til udskiftning. Det er ikke fordi, at den har kørt så meget. Det er blevet til cirka 90.000 kilometer. Den kører hovedsageligt småture. Men den er slidt, og der er flere fordele ved en ny og tidssvarende bus.

- En ny bus har bedre faciliteter. Det gælder f.eks. med sikkerheden. De nuværende topunktsseler bliver erstattet af trepunktsseler. Desuden kan sæderne klappes ind, så der bliver plads til kørestole. I den nuværende bus skal sæderne manuelt tages ud for at give plads til kørestole, og det er lidt besværligt, siger Jens Jørgen Persson.

Han har tidligere været chauffør i Solbussen - nu er han medhjælper, når passagerne skal ind i bussen. Der er fem-seks chauffører med Johannes Rasmussen fra Lemvig som koordinator.

Der er plads til otte passagerer i bussen. Der er altid en hjælper med, og det giver således plads til syv beboere ad gangen. Af dem kan to sidde i kørestol.

Den nuværende Solbussen er en Fiat, der afløses af en ny Mercedes-bus med et prisleje i omegnen af 400.000 kroner. Lemvig Kommune kommer til at stå som ejer af bussen, og dermed kan der spares lidt på momsen. Desuden har vennekredsen nogle opsparede penge, der kan bruges til købet.

Det var planen, at den nye Solbussen skulle være købt i første halvdel af 2020, men den humpende indsamling udskød de planer.

Annonce

En slags julegave

- Vi forventer at kunne købe den nye bus i slutningen af året, og så kan det jo blive en slags julegave, siger Jens Jørgen Persson.

Siden corona-nedlukningen har Solbussen kun været brugt i beskedent omfang. Det er sket, når personalet har kørt med en eller to beboere ad gangen. Normalt tager Solbussen ikke på udflugt fra november til marts, fordi vejret ikke indbyder til det.

- Vi har besluttet, at Solbussen ikke kører resten af året i vennekredsens regi. Vi genoptager kørslen til marts i den nye bus, og så håber vi bare, at kørslen kan blive så normalt som muligt i forhold til eventuelle corona-restriktioner, siger Elin Lillelund.


Vi genoptager kørslen til marts i den nye bus, og så håber vi bare, at kørslen kan blive så normalt som muligt i forhold til eventuelle corona-restriktioner.

Elin Lillelund, formand for Solgårdens og Søparkens Venner


Den nye bus bliver den fjerde Solbussen - den første ankom i 1980'erne.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce