Lemvig

Indsamlingsbøssen kommer på hylden

Det er blevet sværere at gå rundt med indsamlingsbøssen, så derfor opgiver menighedsrådet i Bøvling på forhånd at gennemføres årets indsamling ad den vej. Arkivfoto

Menighedsråd forsøger en ny metode for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp 10. marts

Bøvlingbjerg: Menighedsrådene for Bøvling, Flynder, Møborg og Nees vil forsøge en ny vej, når der søndag 10. marts er sogneindsamling til fordel for Folkekirkens Nødhjælp.

De erstatter de traditionelle indsamlingsbøsser med et fælles arrangement med spisning, underholdning og tombola.

- Sidste år kunne vi simpelthen ikke finde nok indsamlere til at dække ruterne ind. Desuden ser folk lidt trætte ud, når vi kommer og stemmer dørklokker hos dem, siger formanden for menighedsrådet i Bøvlingbjerg, Irma Sig Vestergaard.

Nødhjælpsindsamlingen går til et godt formål, og i år ønsker man især at støtte befolkningsgrupper, som er ramt af klimaforandringer.

- Formålet er jo godt, så derfor har vi snakket om muligheden for at gøre noget andet, så det også blev lidt sjovt, siger Irma Sig Vestergaard.

Derfor har menighedsrådet i år besluttet at droppe den traditionelle indsamling med raslebøssen. Den bliver stillet på hylden, og i stedet erstattet den med en sammenkomst i Tangsø Centret.

- Som noget nyt er det ikke blot for menigheden i Bøvling, da menighedsrådene i Flynder, Møborg og Nees også er med på ideen, siger Irma Sig Vestergaard.

Sammenkomsten i Tangsø Centret holdes i forlængelse af søndagens gudstjeneste. Så samles deltagerne til nogle hyggelige timer, hvor der serveres en frokost, hvor overskuddet ubeskåret går til Folkekirkens Nødhjælp. Desuden bliver der solgt lodder med mulighed for at vinde lokale gevinster, og der ud over vil der være underholdning ved Kirsten og Frede Agger, forældre til tv-journalisten Anders Agger.

Det største problem vil blive at skaffe de gevinster, der skal bruges til lotteriet. Derfor håber man, at menighedsrådenes egne medlemmer vil bidrage med gevinster i form af naturalier, blomsterdekokrationer, strikkede karklude, en bakke æg eller andet.

- Vi vil helst ikke ud og spørge efter gevinster i de lokale butikker, da de i forvejen er meget hængt op. Men vi håber, at de på lige fod med andre vil give lyd fra sig, hvis de vil bidrage, siger Irma Sig Vestergaard.

Nu venter alle på at se, om årets indsamling bliver en succes.

- Vi er meget usikre på, hvad vi kan få ud af det, men vi håber, at folk tager godt imod tilbuddet og at man føler, det er bedre end at gå rundt og stemme dørklokker. Kan vi ikke finde opbakning til arrangementet lokalt, må vi tage det op til revurdering. Men vi synes, vi har udtænkt en win-win situation og håber, det vil kunne aflæses af tilslutningen. Vi garanterer i hvert fald for nogle hyggelige og fornøjelige timer med hinanden, siger Irma Sig Vestergaard.

Af hensyn til køkkenet er der tilmelding til arrangementet senest 5. marts til én af de tre menighedsrådsformænd Jens Bjerg Olesen, Emanuel Fabricius eller Irma Sig Vestergaard. Det er også dem, der tager imod eventuelle gaver til lotteriet, som også bedes meddelt senest 1. marts

Er man forhindret i at deltage, men ønsker at støtte, er man velkommen til at bidrage ved at benytte mobilepay 42137 (Bøvling Kirke).

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Der bliver international stemning på Bredgade

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce