Annonce
Erhverv

Industrimesse giver synlighed i en usikker tid

HI-messen i Herning er Danmarks største event for industri, produktion og relaterede håndværk. Senest besøgte over 20.000 gæster messen i 2017, hvor dette billede stammer fra. Foto: Lars Møller
Fynske ICS deltager for første gang i 10 år med på industrimesse i Herning. Firmaet har et godt ry, men må arbejde mere for at være synlig.
Annonce

HERNING/ODENSE: Flere end 700 udstillere er på plads de tre første dage i oktober, når ”Hi Tech & Industry Scandinavia” (tidligere kendt som ”HI-Messen”) afvikles i MCH Messecenter Herning.

Det er en af Skandinaviens største messer for teknologi, dimser og rådgivning, der kan gøre livet lettere og/eller billigere for produktionsvirksomheder.

I år er fynske ICS med på messen. Firmaet, der sælger automatiserings- og sikkerhedskomponenter, og som siden 1986 har brystet sig af at være industriens problemknuser, er tilbage på Herning-messen efter 10 års fravær.

- ICS har et rigtig godt ry i branchen. Det er ofte os, som produktionsvirksomheder – eller andre konsulenter - ringer til, når de mangler en ”trouble shooter”. I de senere år er der ikke gjort så meget for synligheden, så vi har besluttet, at i år vil vi prøve at tage med på messen i Herning, siger Morten Hansen, direktør for ICS A/S.

Industrimessen

Hvert andet år afvikles den store HI-industrimesse i MCH Messecenter Herning. I 2017 blev messen besøgt af 711 udstillere og cirka 20.700 besøgende. Langt de fleste gæster var fra Danmark.

I 1963 stod Kong Frederik 9. for den officielle åbning af den første ”Håndværker- og Industrimesse” i det nye messecenter i Herning.

56 år senere har HI-messen skiftet officielt navn til ”hi Tech & Industry Scandinavia”, men den er fortsat en af årets vigtigste events for industrien i Danmark.

Når messen afvikles 1.–3. oktober i år, er den delt ind i hovedtemaer med ”automatisering og robotter” som en af de tunge drenge i klassen.

Under messen afvikles fire faglige events om blandt andet vindenergi, fødevareproduktion og digitalisering.

Det er gratis at besøge messen, hvis man registrerer sig på hjemmesiden www.hi-industri.dk.

Annonce

Undgå dyrt stop

Han og de fire kolleger har også et par nyheder med i tasken på turen fra Odense til Herning. Blandt andet en ”fejlstrømsmonitor”.

Det lyder måske ikke så sexet, men den lille enhed kan skåne virksomheden for mange kostbare ulykker.

- El-kabler kan med tiden blive porøse, eller der kan være fugt. Hvis det sker, kan der opstå fejlstrømme. Det kan i værste fald skabe en kortslutning, som slår gnister, der antænder brand. Men ”bare” et pludseligt produktionsstop kan også blive meget dyrt og få alvorlige konsekvenser, hvis hele processen stopper brat. Forestil dig eksempelvis, at man er midt i at støbe emner, som helst først skulle hærde, når de kommer ud af maskinen, men så stopper det hele lige pludselig på grund af en fejl, forklarer Morten Hansen.

ICS-løsningen kan registrere begyndende fejl tidligt. Det betyder, at systemet giver en alarm, så man kan ”lukke korrekt ned” og udføre vedligeholdelse under kontrollerede forhold.

- Det gælder jo om at holde produktionen kørende. Det kan koste virkelig mange penge, hvis man har et ikke-planlagt stop, siger Morten Hansen.

Annonce

Op og ned i industrien

Det er svært at måle den præcise værdi af at deltage i en messe. Men ICS ser lyst på både den nære fremtid, og når man kigger lidt længere frem. Også selv om der skal arbejdes hårdt for at tjene penge.

- Hele industrien har set nogle gevaldige op- og nedgange sidste år og i år. Der har været ekstra travlt med at producere til lagre i England, som gjorde sig klar til Brexit i foråret. Men nu er den situation stadig uafklaret, og i mellemtiden er der sket en opbremsning i Tyskland, som ellers er et af Danmarks vigtigste nærmarkeder. Og så har vi jo Trump, som er faretruende tæt på at starte en handelskrig med Kina, siger Morten Hansen, som trods alt er fortrøstningsfuld.

- Vi er en forholdsvis lille virksomhed, som hurtigt kan omstille sig. Og vi har nogle produkter og ydelser, som altid vil være efterspurgt. Vi skal bare gøre opmærksom på os selv, og så har vi ellers positive forventninger til fremtiden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce