Annonce
Kultur

Indvandrere er med på nedlukning

Integrationsforeningen i Lemvig har lukket ned for deres aktiviteter, men formand Birgit Kallesøe siger, at medlemmerne har styr på baggrunden for nedlukningen. Arkivfoto
Integrationsforeningen hjælper med information over blandt andet de sociale medier

Lemvig: Selv om det danske sprog ikke sidder helt på rygraden, så har indvandrere og flygtninge helt styr på coronavirus og nedlukningen af samfundet.

Det er indtrykket hos Birgit Kallesøe, der er formand for Integrationsforeningen Lemvig.

- Jeg tror, de er mindst lige så påpasselige som danskerne, siger hun.

Hun vurderer, at langt hovedparten af flygtningene og indvandrerne i Lemvig har været i landet gennem flere år og hovedparten af dem enten har et arbejde, går på sprogskole eller er under uddannelse. Desuden går en masse børn i skole, og de kan være med til at forklare den usædvanlige situation til deres forældre.

Integrationsforeningen Lemvig har selv været nødt til at sætte en stopper for deres aktiviteter for tiden. Det gælder blandt andet lektielæsningen. I stedet hjælper man med lektierne via sociale medier som WhatsApp eller Messenger.

Birgit Kallesøe forklarer, at integrationsforeningen bruger sin Facebook-side til at dele information. Blandt andet har der været opslag om, hvordan man vasker hænder og forholder sig til de retningslinjer, der er kommet fra regeringen om, at der ikke må være flere end ti personer samlet.

Desuden har boligforeningen Bo I Lemvig sat information op om coronavirus i opgangene i boligblokkene i den vestlige del af byen.

- Jeg tror, det havde været sværere at komme ud med budskaberne, hvis vi havde haft mange nye medlemmer i foreningen. Men langt hovedparten har været her gennem flere år, og de er også gode til at fortælle hinanden om det, der sker for tiden, siger Birgit Kallesøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Annonce