Annonce
Mærkedage

Ingas fantastiske sirupskager gik som varmt brød til julemarkeder

Annonce

Hanne Christiansen skriver på vegne af familien følgende minderod over Inga Marie Jensen, Sevel:

Min elskede hustru, vores mor, svigermor, bedstemor, mormor, farmor og oldemor sov stille ind d. 29.10 19 i sit hjem i Sevel omgivet af sine kære.

Det vigtigste for Inga har altid været sin familie. Hun var gift med Vagn gennem 47 år og havde fem børn, 11 børnebørn og seks oldebørn. Og alle havde en stor plads i hendes hjerte. Hendes store gæstfrihed og uendelige omsorg for alle var noget, mange mærkede til. Hun har strikket prinsessetæpper, kjoler, trøjer, sjaler med videre til alle sine kære små. Hun har været samlingspunkt, når mand, børn og børnebørn har været med i levendegørelse hver sommer og jul på Hjerl Hede, hvor hun også selv har været aktiv igennem mange år. Der blev hun også kendt for sin åbenhed og sin varme over for alle - også uden for familien.

Inga arbejdede i hjemmeplejen i Skive, Vinderup og Sevel, og efter at have kørt som ufaglært hjælper i mange år tog hun uddannelsen til sosuhjælper. Efter pensionen kunne hun ikke slippe sit arbejde hverken i tanke eller handling. Hun blev ved med at komme på Plejehjemmet i Sevel som frivillig ildsjæl, og familie og venner nød godt af hende store plejeomsorg, ikke mindst hendes mand Vagn, da han blev alvorligt syg. Der var hun der 100 procent for ham i alt og hjalp ham igennem den svære tid. Hun er årsagen til, at han er her i dag.

Hjemmelavet mad var også en af Ingas store glæder. Hun tilbragte mange timer i køkkenet, hvor hun var fantastisk til at udnytte havens frugter og bær til at lave alskens gode traditionelle retter, og alle familie og venner har nydt godt af hjemmebagte kager, ikke mindst de berømte sirupskager, der også gik som varmt brød på julemarkeder. Mange børn og børnebørn har prøvet at komme med en tom kagedåse og vupti havde Inga bagt og fyldt dåsen, også selvom det ikke helt var jul. Og julen var Ingas yndlingshøjtid. Huset var pyntet op med guld og nisser, og Inga nød julen, da det også er den højtid, hvor familien samledes flest gange.

Inga kunne også lide at rejse og har været på mange ture i Danmark med familien, men også længere væk på busture til blandt andet Tyskland, Østrig, Italien med flere. Men det var nu alligevel hjemegnen, der fyldte mest. Inga er født og opvokset i Iglsø, og i 1973 flyttede hun med Vagn til deres nybyggede hus i Mogenstrup, hvor de boede og fik en stor omgangskreds frem til år 2000, hvor de flyttede til Hjerm. Der faldt hun aldrig til, så da Vagn igen renoverede hus, og de flyttede til Sevel, følte hun bogstavelig talt, at hun kom hjem. Og selvom hun forlod os alt alt for tidligt, var det også en fin afslutning at sove ind i sin egen stue med familien omkring sig.

Ære være hendes minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce