Annonce
Sport

Ingen adgang for drenge: Badmintonprojekt sætter pigernes behov i fokus

- Det er vigtigt for os, at alle piger kan være med, uanset om man spiller badminton eller aldrig har prøvet det før, siger projektleder Pernille Stampe Geisler. Pressefoto: Jens Astrup/DGI Vestjylland
DGI Vestjylland Badminton er klar med et nyt projekt, der sætter fokus på piger i alderen 10-14 år, og som skal gøre det nemmere for piger at mødes med veninderne på badmintonbanen.

Mejrup: Selvom badminton er en af de mest populære sportsgrene i det vestjyske, oplever man hos DGI Vestjylland Badminton i stigende grad en efterspørgsel til at lave arrangementer kun for piger, så det bliver der nu gjort noget ved med projektet "Pigefjer".

- Vi ønsker med dette projekt at sætte særligt fokus på piger i forhold til at skabe gode idrætsoplevelser, fællesskab og venindehygge på badmintonbanen, fortæller Flemming Kjær, badmintonkonsulent ved DGI Vestjylland, i en pressemeddelelse.

Pigefjer er et nyt projekt, der gør det muligt for piger i alderen 10-14 år at tage deres veninder med til badminton, selvom de ikke er en del af en badmintonklub. Til fire endagssamlinger og en overnatningssamling i løbet af 2020 vil piger kunne mødes omkring badminton med fokus på at skabe et fællesskab på tværs af alder, venskaber og klubber.

- Jeg glæder mig til at kunne skabe en masse sjov, hygge og bevægelsesglæde blandt de unge piger. Badminton er selvfølgelig omdrejningspunktet, men vi skal også lave en masse andet, og det er vigtigt for os, at alle piger kan være med, uanset om man spiller badminton eller aldrig har prøvet det før, siger projektleder Pernille Stampe Geisler.

Projektet kommer til at køre fra marts til november 2020, hvor DGI vil invitere de vestjyske piger til træningssamlinger i Mejrup og Skjern. Første samling bliver i Mejrup Kultur- og Fritidscenter lørdag 28. marts, hvor projektlederen håber, mange vil møde op, også selvom de kommer langvejs fra.

- Vestjylland er et stort område og ved at afholde samlingerne i to byer og i rammer, hvor vi har gode muligheder for en masse sjove aktiviteter for pigerne, håber vi, at flere har lyst til at være med, siger Pernille Stampe Geisler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce