Annonce
Basketball

Ingen DM-kvartfinale til basketdamerne: - Jeg er virkelig, virkelig lettet

Kaptajnen, Madison Dackin, har spillet sin sidste kamp for Lemvig Basket. Hun har i disse corona-tider valgt at tage hjem til USA. Kali Koenig er fulgt trop. Arkiv: Johan Gadegaard
En skuffende sæson slutter uden en mulighed for at skabe en sensation og sende de forsvarende mestre fra BK Amager ud. Coach Ivana Udovalieva puster ud, efter at Dameligaen har aflyst resten af sæsonen grundet corona-situationen.

Lemvig: 17 nederlag i 19 kampe. Det kommer til at være det slutfacit, Ivana Udovalieva, kan huske tilbage på i sin første sæson som chefcoach for Lemvig Basket.

Trods en sidsteplads i grundspillet fik holdet en chance for at vende skuden over to - eventuelt tre - kvartfinalekampe mod BK Amager. Første stik vandt københavnerne 75-68, men Lemvig-damerne kæmpede bravt i opgøret for 18 dage siden.

Mandag aften stod det dog klart, at ligadamerne ikke kommer til at tage revanche. Dameligaen har valgt at aflyse resten af sæsonen som følge af corona-krisen.

- Det er helt klart det bedste at gøre. Det eneste jeg undrer mig over er, hvorfor det tog så lang tid at aflyse. Både i Sverige og i Tyskland aflyste man med det samme, og herrernes liga blev afblæst for en uge siden, fortæller Ivana Udovalieva.

Annonce

Største profiler rejst hjem

Hun havde hørt rygter om, at Dameligaen overvejede at finde en måde, hvorpå en FinalFour kunne arrangeres. Og skulle Lemvig Basket deltage i en sådan turnering, ville der opstå panik.

Allerede sidste søndag valgte damernes anfører, Madison Dackin, og skarpskytten, Kali Koenig, nemlig at vende hjem og blive i USA.

Kun fem navne er nu tilbage på coachens holdkort.

- Det er jo svært nok at klare sig gennem kampene med syv spillere. Altså hvad skulle jeg stille op? Jeg har været ret bekymret for, at de på en eller anden måde vil afvikle turneringen senere, så jeg er virkelig, virkelig lettet, siger Ivana Udovalieva.

Træneren opfordrer sine spillere til at løbetræne, så formen holdes ved lige, indtil den smalle trup igen kan mødes i hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

25-årig fik flere sigtelser

Erhverv

Jernbane lukker sit billetsalg

Struer

Trafiklys sladrer om tidsforbrug

Lemvig

Ændrede hjælpen i sidste øjeblik

Erhverv

De skal renovere Lemtorpskolen

Annonce