Sport

Ingen Helena i den danske VM-trup

Helena Rosendahl Bach lykkedes ikke med at klare VM-kravet og kommer derfor ikke med til VM i Sydkoreanske Gwangjui. Foto: Morten Stricker
Jeanette Ottesen, Pernille Blume og Viktor Bromer er blandt de svømmere, der skal til VM i Gwangjui. Til gengæld må Helena Rosendahl Bach blive hjemme i Vestjylland.

Holstebro: Dansk Svømmeunion har udtaget den endelige trup, der skal repræsentere Danmark ved VM i Sydkorea i juli, og den bliver uden Helena Rosendahl Bach fra Holstebro.

Listen rummer 12 navne og er identisk med det hold, der havde kvalificeret sig efter Danish Open i Taastrup for godt en uge siden. Det lykkedes nemlig hverken for Holstebro-svømmeren eller andre at kvalificere sig ved sidste weekends Swim Open Stockholm.

Dermed kommer følgende svømmere med til VM, som afvikles i koreanske Gwangjui fra den 21. til den 28. juli:

Alexander Aslak Nørgaard, Anton Ørskov Ipsen, Emilie Beckmann, Emily Gantriis, Jeanette Ottesen, Julie Kepp Jensen, Mathilde Schrøder, Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume, Signe Bro, Tobias Bjerg og Viktor Bromer.

Landstræner Stefan Hansen hæfter sig især ved, at hovedparten af svømmerne har kvalificeret sig ved at svømme under de individuelle kravtider frem for at blive udtaget som del af en holdkap.

- Det er en positiv udvikling, at flere svømmere har svømmet under de individuelle kravtider, end det har været tilfældet ved forrige VM, siger Stefan Hansen i en pressemeddelelse.

I alt ni af de udtagne har klaret de individuelle krav. Det er tre flere end ved VM for to år siden.

- Ved dette års VM stiller vi med et hold, hvor der er en god blanding af både rutinerede svømmere og yngre svømmere, og jeg er sikker på, at vi hermed har mulighed for at medvirke til, at de yngre svømmere kan drage nytte af den viden og de erfaringer, som de rutinerede svømmere har med sig til VM, siger Stefan Hansen.

Ved VM i 2017 blev det til en enkelt dansk medalje. Den gik til Pernille Blume, der vandt bronze i 100 meter fri.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
TTH Herrer For abonnenter

Fra pløjemark til pokalbejler: - Det var svært at skaffe penge, når man kom vest for Ringvejen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tumblere havde stor succes til DM

Tophistorier

Sport

Verdensholdet er tilbage i det vestjyske

TTH Damer For abonnenter

Krautmeyer: - En succes har sæsonen vel ikke været

TTH Herrer

Sønderjysk stortalent står på ønskesedlen i TTH

Annonce