Annonce
Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Der komme rikke ehste til dyrskuet i år. Arkivfoto.
Udbrud af hesteherpes i Holstebro-området gør, at arrangørerne ikke tør udstille heste i forbindelse med Lemvig Marked og Dyrskue
Annonce

Rom: Årets udgave af Lemvig Marked og Dyrskud kommer til at undvære de heste, der traditionelt fylder op i ringen om søndagen. Det skyldes, at der for tiden verserer et alvorligt udbrud af hesteherpes på Holstebro-egnen, som allerede har kostet flere dyr livet.

- Der er fortsat områder i blandt andet Idom og Råsted, hvor heste er under mistanke for at have sygdommen, så derfor bliver der ingen udstilling af heste på Lemvig Marked og Dyrskue, siger Henrik Damgren, der er direktør i Lemvigegnens Landboforening.

Flere heste i Holstebro-området er allerede døde på grund af sygdommen, men der er dog ikke nedlagt noget forbud mod at lade heste deltage i dyrskuer. Arrangørerne har derfor rådført sig med flere dyrlæger om det aktuelle sygdomsudbrud.

- De vil ikke anbefale hesteejere at tage på dyrskue, og derfor har vi heller ikke lyst til at påtage os risikoen, siger Henrik Damgren.

Normalt deltager 60-75 heste på søndagens dyrskue, og derudover deltager 10-15 stykker om lørdagen i forbindelse med børnedyrskuet.

- Det vil altså sige, at vi kommer til at mangle omkring 85 heste på årets dyrskue, siger Henrik Damgren.

Derfor har arrangørerne lagt sig i selen for at finde alternative indslag til søndagens program, så folk stadig oplever dyr og får lyst til at komme på dyrskuet. Lige nu vurderer arrangørerne, om man kan finde en hesteholder med et stort hold heste, som har lyst til at deltage. Sygdommen smitter fra hest til hest, så derfor bør risikoen være minimal, hvis alle heste stammer fra samme besætning. Det er en løsning, som dyrlægerne har sagt god for - men problemet er, om man overhovedet kan finde en hesteholder, der har lyst til at medvirke under de vilkår.

- Men sådan er billedet lige nu, men vi arbejder for at få et alternativt program sat op, siger Henrik Damgren.

Det er dog langt fra alle, der kommer for dyrenes skyld. Mange kommer også for at møde udstillerne på markedet eller få nogle gode oplevelser. I år er dyrskuet specielt ved, at Folketingsvalget skal holdes dagen efter. Derfor bliver der arrangeret et sidste kandidatmøde i samarbejde med Folkebladet, hvor de sidste holdninger pudses af og luftes over for et publikum. Der vil også være gymnastikopvisning, traktortræk med elever fra Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole - og en fodboldekvilibrist vil også give opvisning.

- Vi skal nok få noget stillet an, der bliver sjovt at se på ud over maskinudstillingen, lover Henrik Damgren.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Der var den forsvundne flise

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Fire sigtelser til knallertkører

Annonce