Annonce
Sport

Ingen hjælp til Lemvig: Appelinstans fastholder pointstraf til BSH

Lemvig-Thyborøn Håndbold havde opbygget et forspring ned til TMS Ringsted på den nedrykningsgivende sidsteplads på tre point, da skrivebordssagen pludseligt reducerede forspringet til et enkelt point. Foto: Morten Stricker
Bjerringbro-Silkeborgs anke er blevet afvist af Håndboldens Appelinstans, der fastholder at midtjyderne taberdømmes i tre kampe.

Lemvig: Der bliver ikke lavet om på den kendelse, der tidligere på måneden taberdømte Bjerringbro-Silkeborg i tre kampe og sendte to gratis point til TMS Ringsted, som Lemvig-Thyborøn Håndbold kæmper en hård kamp med om at undgå sidstepladsen i ligaen.

Det står fast, efter at Håndboldens Appelinstans torsdag har behandlet den appel, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold havde indgivet. Appelinstansen har stadfæstet disciplinærinstansens afgørelse, hvilket betyder at BSH fortsat taberdømmes i tre ligakampe samt idømmes en bøde på 30.000 kroner.

I kendelsen henviser appelinstansen blandt andet til Ligareglementet § 11, stk. 2, hvori det fremgår, at det er foreningens ansvar, at deltagende spillere er spilleberettigede, mens konsekvensen for ikke at følge dette, er bøde samt tab af kamp:

”Det følger af Ligareglementets § 11 stk. 2, at konsekvensen af at benytte en ikke- spillerberettiget spiller er bøde samt tab af kamp. Der ses intet grundlag for at fravige denne regel.”

Afgørelsen betyder, at TMS Ringsted fortsat vil have ni point, da man dermed beholder de to skrivebordspoint, man fik tildelt, efter man oprindeligt havde tabt til BSH.

Annonce

Reglerne bør laves om

I Bjerringbro-Silkeborg kommer afgørelsen fra Håndboldens Appelinstans ikke som den store overraskelse.

- Afgørelsen er ikke overraskende for os. Vi finder stadig, at vi havde rimelige argumenter for, at sagen kunne være endt anderledes. Det er vores opfattelse og den almene opfattelse hos mange i Håndbolddanmark, at dommen er alt for hård i forhold til forseelsen, siger direktør Jesper Schou til klubbens hjemmeside.

Han håber dog, at reglerne på bagkant af årets sag vil blive lavet om.

- Sagen bør betyde, at systemet ændres. DHF og Divisionsforeningen må nu sætte sig i spidsen for, at vi til den kommende sæson har et system, der gør, at vi ikke igen kommer i en lignende situation, siger direktøren.


Sagen bør betyde, at systemet ændres. DHF og Divisionsforeningen må nu sætte sig i spidsen for, at vi til den kommende sæson har et system, der gør, at vi ikke igen kommer i en lignende situation.

Jesper Schou, direktør i Bjerringbro-Silkeborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce