Annonce
Lemvig

Lemvig har sendt bekymringsbrev til Holstebro - falder butikkernes omsætning?

Lemvig Kommune er bekymret for et aflastningscenter for butikker ved motorvejen i Holstebro, men man vil ikke gøre indsigelse. Arkivfoto
Lemvig Kommune har sendt et bekymringsbrev til nabokommunen over et aflastningscenter for store butikker - det skulle være strammere, mener SF
Annonce

Lemvig: Struer Kommune har tidligere gjort indsigelse mod, at Holstebro Kommune vil udlægge et såkaldt aflastningsområde til større butikker ved den nye motorvej, og nu har Lemvig Kommune udtrykt bekymring om det samme - uden man dog dog gør meget mere end at udtrykke en bekymring og ikke en indsigelse.

Det har et flertal i økonomi- og erhvervsudvalget besluttet. Kun Arne Noe (SF) mener, at man burde have udtrykt en større bekymring, end det er tilfældet i brevet. Han har derfor forsøgt at få en strammere tekst sendt af sted, men flertallet har besluttet, at det kun skal være flertallets brev, man vil sende.

Der er lavet en analyse, som fortæller, at det vil give et fald i omsætning i Lemvigs butikker på otte procent. De skal lægges oven i den nedgang på 20 procent, der i forvejen er beregnet vil ske af andre årsager i Lemvig Kommune. De otte procent svarer til to forretninger eller cirka 17 millioner kroner.

- Det er naturligvis bekymrende, at der forudsiges et fald i omsætningen i Lemvig Kommunes detailhandel, men vi anerkender også, at et aflastningscenter i Holstebro er en naturlig del af de muligheder, som motorvejen giver, og for det samlede Nordvestjylland er det en gevinst, siger borgmester Erik Flyvholm.

Han tror, at der er andre mere bekymrende årsager, som truer handelslivet i lemvig.

- Det er noget, vi nødvendigvis må tage fat på og være i dialog med handelslivet om, så vi kan ruste os mod, at vi får tomme forretninger, siger borgmesteren, som dermed siger, at et aflastningscenter i Holstebro ikke vil være den største udfordring for de lokale butikker.

- Jeg skal ikke blande mig i Struer Kommunes forhold, men jeg tror, aflastningscentret på grund af den kortere afstand har større indflydelse der, end det har i Lemvig Kommune, siger han.

Flertallets brev til Holstebro Kommune opfordrer til, at man tager mest muligt hensyn til handelslivet i Lemvig Kommune, når man udfærdiger dette aflastningsområde.

Og det er for blidt, mener Arne Noe.

Rent praktisk er det kun vedtaget på selve mødet i økonomi- og erhvervsudvalget, at der skulle udformes et bekymringsbrev. Selve teksten er klaret pr. mail-korrespondence mellem medlemmerne efterfølgende, fordi der var en tidsfrist, der skulle overholdes for svaret. Her har der været en flittig dialog, og den endte altså ud med, at det kun var SF, der ikke kunne bakke op om teksten.

- Jeg synes, vi skal forsvare Lemvigs handelsliv bedre. Det er trods alt mange penge, som analysen siger, vi går glip af. Jeg er enig i, vi ikke skulle sende en indsigelse, men jeg synes, der skulle have været en mere markant bekymring i det brev, vi sendte. Men jeg kunne ikke få mit brev sendt med, da borgmesteren kun ville sende det, som flertallet havde bakket op om. Jeg synes, at en nedgang på otte procent er en væsentlig nedgang, når vi i forvejen taler om et fald på 20 procent. Så det er et område, hvor vi er udfordret. De ekstra otte procent kan være det, der afgør, om én eller flere butikker skal lukke eller ej, siger Arne Noe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Annonce